Триває Дитячо-юнацька футбольна ліга України. У першій лізі цього змагання Вінницю представляють дві команди футбольної школи «Темп», які тренує Дмитро Маліновський. «Темпівці» змагаються на всеукраїнському рівні за підтримки адміністрації Палацу дітей та юнацтва і підприємства «Домашній маркет». Про це повідомили у прес-службі команди “Темп”.

Минулої неділі «Темп» приймав колектив «Жерм» (Черняхів, Житомирська область). Вінницька команда U-17 поступилася із рахунком 0:2. Гості забили по голу в кінцівці кожного із таймів. Причому рахунок було відкрито із порушенням правил.

– На відео чітко видно, що м’яч забили після подвійної помилки судді. Спочатку суддя призначив кутовий, якого не було. А після подачі корнера футболіст гостей підіграв собі рукою, забивши гол (пригадується Дієго Марадона, який схожим чином вразив ворота англійців на Мундіалі-1986-авт), – сказав Дмитро Маліновський.

Остаточну крапку в матчі «Жерм» поставив, коли вінничани, що прагнули відігратися, повністю розкрилися. У підопічних Дмитра Маліновського був не один гольовий момент, але вони ними не скористалися.

– Гра була приблизно рівною. Суперники мали перевагу з віком. Адже наша команда – на рік молодше, ніж інші учасники ліги. Це дається взнаки. «Жерм» за рахунок свого досвіду продавив наш захист, – прокоментував Дмитро Маліновський. – У мене немає претензій до гравців. Вони діяли на полі із максимальної самовіддачею, намагалися контролювати м’яч і виконати тренерські вказівки.

Гравець «Темпу» U-17 Назар Студілко займається футболом п’ять років.

– Торік ми посіли в групі ДЮФЛ України передостаннє місце. Цього сезону збираємося виступити краще. Адже склад нашої команди оновився, – прокоментував Назар Студілко. – Після завершення спортшколи я збираюся продовжувати футбольну кар’єру – буду виступати на аматорському рівні.

Тим часом команда «Темп» U-15 програла «Жерму» – 0:3. Пан Маліновський називає цю поразку заслуженою.

– На жаль, після зміни тренера команда, яка була рік тому, аж ніяк не покращила гру. Вона просто не готувалася до чемпіонату України. І зараз ми надолужуємо згаяне. У порівнянні з першими двома іграми видно прогрес. Ми контролюємо м’яч, створюємо небезпечні моменти. І вже почав спостерігатися малюнок гри, – зазначив Дмитро Маліновський.

Після трьох турів «темпівці» ще не мають очок.

– Але ми лише ще на початку довгого шляху. В ДЮФЛ України граємо другий сезон. Перед цим «Темп» став першою вінницькою командою, яка почала грати в чемпіонаті України U-19. Потім нас підтримала команда ОДЮСШ Блохіна-Бєланова. А в цьому сезоні із нашої команди U-19 ми передали чотирьох футболістів у «Ниву-2». Причому всі грають в основному складі. Це Богдан Король, Вадим Коцюбняк, Андрій Вишневський і Данило Драбатий, – зазначив Дмитро Маліновський.

Особливих турнірних задач у період становлення тренери перед «темпівцями» не ставлять. В першу чергу треба сформувати боєздатні колективи і навчальні групи, де займатимуться суто учасники ДЮФЛ України.

– В футбольній школі «Темп», яка діє на базі Палацу дітей та юнацтва, наразі працює шість тренерів. Нашими партнерами є наставники СК «Темп», які роблять на базі шкіл № 16 і № 15, – інформує Дмитро Маліновський.

Валентина Лісова