Сумна звістка: під час бою на Луганщині загинув Захисник – «азовець» Олексій Волинець

Поховають вінничанина Волинця Олексія 15 листопада на Алеї Слави, що на Сабарівському кладовищі. Захиснику було усього 20 років.

Сумну звістку повідомили на сайті міської ради.

Олексій Анатолійович Волинець народився 30 жовтня 2003 року в селі Уланів Хмільницького району Вінницької області. В дитинстві сім’я Олексія часто переїжджала, тож хлопець вчився, зокрема, у Тульчинському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою. 11 класів закінчив у Вінницькому ліцеї №36.

Після закінчення школи вступив до університету у Польщі. Проте навчанню завадила повномасштабна війна. У лютому 2022 року Олексій повернувся до України, не міг залишитись осторонь, коли Батьківщина потерпає від загарбників. Тоді ж вступив до війська. Як і мріяв, служив у полку «Азов».

«В нашій сім’ї багато військових. Тож з дитинства Олексій мріяв бути військовим, як його старший брат, який був для нього прикладом. Так і сталося, Олексій вступив до лав “Азову”. Згодом став командиром взводу, отримав звання молодшого лейтенанта. Навіть командир “Азову”, Редис (позивний Дениса Прокопенка – ред.), знав і поважав Олексія», – розповідають рідні полеглого Героя.

На жаль, 20-річний талановитий військовий, який подавав великі надії, поліг під час бою на Луганщині. 8 листопада 2023 року серце воїна перестало битися. Йому назавжди залишилося 20 років.

О 10:00 відбудеться прощання з воїном за адресою Свідзінського, 48. Відспівування проведуть у храмі Пирогова об 11:00. О 12:30 Захисника поховають на Алеї Слави, що на Сабарівському кладовищі.

Вічна пам’ять Олексію Волинцю та усім Героям, що полягли за Україну.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin