Вінничан запрошують на презентацію книги про трагічні події української історії 1932-1933 років

До 90-х роковин Голодомору-геноциду, 24 листопада, у Вінницькому обласному молодіжному центрі «Квадрат» відбудеться презентація книги «Вік червоних мурах», за участю авторки Тетяни П’янкової. Вхід вільний.

Організатор події – департамент соціальної політики Вінницької міської ради.

«Цьогоріч минає 90 років з трагічного періоду нашої історії – Голодомору-геноциду 1932-1933 років. Маємо пам’ятати про всіх і кожного, хто став жертвою геноциду, організованою злочинною радянською владою. Наша історична пам’ять має жити для того, щоб такі події більше ніколи не повторились. І важливим джерелом для цього є саме книги: історичні та художні, які висвітлюють події 1932-1933 років», – зазначила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

«Вік червоних мурах» – книга Тетяни П’янкової. Це психологічний роман про одну з найскладніших сторінок української історії – Голодомор 1933 року. Тонко показано різні людські долі на тлі трагедії – долі і жертв, і катів. Роман здобув третю премію конкурсу «Коронація слова» 2021 року. Роман перекладено німецькою та польською мовами.

«”Вік червоних мурах” – роман про злодіїв минулого, діти та онуки яких продовжують чинити геноцид українського народу. Ця книга – суцільний біль, кожен її розділ – це трагедія, читаючи про яку холоне кров і перекриває подих. Тут є все, що тільки може бути з нелюдського: страшний штучно зроблений голодомор, замордовані люди, голодні смерті маленьких дітей, канібалізм, зрада, жорстокість і наруга», – зазначає модераторка заходу Оксана Павлюк.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin