5—11 серпня у Київській області тривав престижний турнір зі спортивної ловлі коропа «Улянівські монстри-2019».

Серед учасників були й наші земляки – Руслан Кухар та Сергій Матвіюк з Козятина, які виступали у команді «Universal-baits». Їм вдалось показати сильний результат.

– Крім жителів Вінниччини, у нашій команді були двоє спортсменів з Бердичева. Впродовж тижня ми спали по кілька годин, адже весь час рибалили. Коропів, які мали вагу до 10 кілограмів, за умовами турніру відпускали. У боротьбі за нагороди судді враховували вагу семи найбільших рибин. Загалом нам вдалось спіймати її 119,5 кг, й ми увійшли до п’ятірки найсильніших рибалок країни. Приємно, що одного з найбільших коропів упіймав саме я під час страшної зливи, яка супроводжувалась навіть блискавками. В таку погоду гарно клює, тому я одягнув спеціальний костюм, аби захистись від дощу, й фортуна посміхнулась, — каже рибалка з Козятина Сергій Матвіюк. – Крім того, на змаганнях вперше в історії українського спортивного карпфішингу було офіційно зафіксовано рекорд — вилов коропа вагою 30 кг 210 г, його встановила команда «Піраньї» з Одеси.

Цікаво, що для вилову риби учасники нашої команди використовують власноруч виготовлену наживку – бойли. Це спеціальна рибальська насадка з натуральних компонентів. Сергія Матвіюка так захопило рибальське хобі, що тепер планує виготовляти свою продукцію. Перемогу, зізнається, святкував теж з рибою. Щоправда, купував судака на місцевому ринку.

Віталіна Трудько