Безпека під час ожеледиці: суміш для посипання доріг розвозять у приватному секторі Вінниці

Вінниця готується до зими. Снігоприбиральна техніка налаштована та вийде на вулиці за першої ж необхідності, запаслись у достатній кількості і посипковим матеріалом для обробки доріг.

Департамент комунального господарства та благоустрою міської ради разом із Асоціацією органів самоорганізації населення працюють над забезпеченням приватного сектору піщано-соляною сумішшю. Як і попереднього року, тут буде понад пів тисячі місць її складування, до половини з яких протиожеледні засоби вже завезли.

Перелік відповідних локацій, а це 570 місць, – сформували за пропозицією квартальних комітетів. Як повідомила голова Асоціації органів самоорганізації населення Наталія Панчук, наявність посипкових матеріалів підтримується протягом усієї зими. Жителі приватного сектору можуть самостійно використовувати їх для обробки ділянок вулиць: схилів, підйомів, перехресть тротуарів тощо.

«Нагадуємо, що у приватному секторі за допомогою комунальної спецтехніки обробляють лише магістральні та центральні вулиці. Догляд інших, – прилеглих до приватних будинковолодінь, виконується за допомогою місцевих мешканців. Вони ж можуть заздалегідь повідомляти голів своїх квартальних комітетів про закінчення запасів посипкових матеріалів, аби їх вчасно могли поповнити», – зазначила голова Асоціації.

Водночас Наталія Панчук закликала жителів відповідально ставитись до використання протиожеледних засобів. За її словами, у час війни необхідно це робити економно та бережно, адже їх головне призначення, щоб люди й у зимовий період мали змогу безпечно та комфортно пересуватися вулицями.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin