Останнім часом вінницька футбольна команда «Нива» переживає не дуже добрі часи. То через побиття рефері вболівальниками отримала суворі санкції й провела п’ять домашніх матчів з пустими трибунами й має сплатити 50 тисяч гривень.

Нині ж через поразки у трьох стартових турах чемпіонату України клуб опинився на останній сходинці турнірної таблиці (друга ліга). Ходять чутки, що через це й фінансові проблеми клубу, загрожує навіть закриття. На «гарячу лінію» газети масово звертаються вболівальники вінницького футболу й просять прояснити ситуацію.

– Приношу вибачення від імені тренерського штабу і футболістів всім нашим вболівальникам за стартові поразки. На жаль, поки що ми не змогли порадувати вас хорошими результатами, — розповів в.о. президента клубу Вадим Кудіяров. — Причин невдалого старту є три. По-перше, ми провели короткий селекційний навчально-тренувальний збір, адже перерва після завершення попереднього чемпіонату України і початком нинішнього була нетривалою. Тому не всі наші футболісти ще перебувають у потрібних кондиціях. Маємо деяку незіграність. Адже склад «Ниви» суттєво оновився, багато наших новачків не мали досвіду в професійному футболі. Водночас створено певний психологічний бар’єр. Він з’явився після гри першого туру із «Поліссям» (Житомир), коли ми пропустили на останніх хвилинах і програли. Даються взнаки й штрафні санкції, які були винесені за підсумками минулого сезону. Коли ми не маємо можливості в трьох домашніх матчах поспіль запросити вболівальників на стадіон, це впливає на перебіг подій на полі. А ще на результати впливає суддівський фактор. Це стосується хоча б гри із «Поліссям» у цьому сезоні.

Щодо фінансового становища, то проблеми дійсно в команді є. Але за словами Вадима Кудіярова, трохи допомагають ОДА та обласна рада.

– Незабаром очікується призначення нового керівництва області. І ми не знаємо, чи будуть це «футбольні люди», які підтримуватимуть славетні традиції вінницького футболу.

Залучаємо й кошти з боку меценатів. Це поки що доволі невеликі суми. Перемовини із потенційними інвесторами тривають, водночас звертаємося й до органів влади з ініціативою створення футбольного клубу у структурі комунального закладу. Тому просимо вболівальників заспокоїтись, команда й надалі існуватиме.

Віталіна Володимирова