У Вінниці погодили нову «Комплексну програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді ВМТГ на 2024-2026 роки»

Депутати Вінницької міської ради на черговому засіданні сесії, 24 листопада затвердили нову «Комплексну програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді ВМТГ на 2024-2026 роки».

Її мета – формування у дітей та молоді громади національної ідентичності, оборонної свідомості, громадянської стійкості на основі суспільно-державних цінностей України.

«Це важливе рішення, яке направлене на національно-патріотичне виховання наших дітей та молоді. Зокрема, це і психологічна підтримка найменших мешканців громади, в тому числі і вимушених переселенців», – зауважив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

За словами начальниці відділу молодіжної політики Юлії Мончак, нова Програма націлена на максимальну залученість молоді в життя громади і передбачає заходи, які стимулюватимуть молодих вінничан та вінничанок жити в Україні та працювати на її відновлення та розвиток.

«Війна, розв’язана російською федерацією проти України, призвела до надзвичайної уваги щодо розвитку національно-патріотичного виховання дітей та молоді, оскільки це є важливим чинником національної безпеки та зміцнення держави. Загалом національно-патріотичне виховання дітей та молоді покликане сформувати в особистості високу відповідальну громадянську позицію, патріотичну свідомість, почуття любові до Батьківщини та готовність захищати національні інтереси, незалежність та територіальну цілісність України. Отож, сьогодні патріотичне виховання дітей та молоді є важливим для зміцнення єдності національної ідентичності, сприяє формуванню почуття належності до власної історії, мови, культури, традицій і національних цінностей, що в сучасних умовах має високу актуальність», – каже начальниця відділу молодіжної політики Юлія Мончак.

Також вона додала, що Програма національно-патріотичного виховання дітей та молоді Вінницької міської ТГ передбачає різнопланові заходи, спрямовані на:

  • підвищення рівня позитивного світогляду дітей та молоді на основі почуття патріотизму, національної самосвідомості, духовно-моральних, культурних, загальнолюдських цінностей;
  • залучення до національно-патріотичних заходів громади молодих людей з числа ветеранів війни, які брали участь у заходах необхідних для забезпечення оборони України;
  • створення умов для ефективної взаємодії між організаціями, об’єднаннями та установами пов’язаними з патріотичним вихованням дітей та молоді;
  • підвищення соціальної активності дітей та молоді з числа внутрішньо переміщених осіб;
  • поширення та популяризація вітчизняних художніх та документальних фільмів серед дітей та молоді громади.

“В результаті, маємо отримати свідоме підростаюче покоління, яка планує розбудовувати та зростати в мирній Україні”, – підсумувала Юлія Мончак.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin