Вінничани долучилися до забігу проти насильства «Acting for survivors»

У Вінниці, 26 листопада, відбувся забіг “Acting for survivors”, який проводився у рамках Міжнародної акції “16 днів проти насильства” на стадіоні Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи №1.
Участь у заході взяли вихованці спортивних шкіл міста, студенти, представники ДСНС, Національної поліції, Центру пробації, громадських організацій, а також небайдужі вінничани. Метою заходу було привернути увагу до злочинів насильства, які вчиняють російські військовослужбовці, а також донести інформацію до громадськості про способи отримання допомоги постраждалим.
Організатори заходу: представники Вінницького міського центру соціальних служб спільно з фахівцями комітету по фізичній культурі та спорту ВМР.

Першою локацією забігу в Україні обрано місто Ірпінь, яке стало однією із найтрагічніших сторінок історії російського вторгнення. Далі естафету підхопили ряд українських міст, зокрема і Вінниця та еміграційні спільноти у США (Чикаго) і Словаччини.

Директорка КЗ «Вінницький міський центр соціальних служб» Наталія Добровольська зазначає, що маршрут забігу символізував «дорогу життя», якою евакуйовувались ірпінці для того, аби врятуватись від російської окупації.

«Ми та ще чотирнадцять міст України підтримали цей забіг як частину акції «16 днів проти насильства». Участь в акції взяли представники виконавчих органів влади, соціальні партнери, громадські організації, студенти. Метою заходу є підтримка людей, які постраждали від домашнього насилля та тих, хто потерпів від агресії росії», – зазначає Наталія Добровольська.

Голова комітету по фізичній культурі та спорту ВМР Сергій Краєвський зазначив, що багато вихованців спортивних шкіл міста доєднались до цього заходу.

Також усі охочі мали можливість переглянути інформаційні стенди, які розмістили по периметру Центрального парку. На них міститься інформація з QR-кодами, просканувавши які можна ознайомитись з інформаційними матеріалами про акцію, сервіси допомоги для постраждалих, історію постраждалої, яка скориставшись допомогою, розірвала коло насильства, тощо.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin