Доступність. У Вінниці встановлюють ще три пандуси ВМР

У Вінниці продовжують робити багатоповерхівки більш доступними для маломобільних містян. Так, наразі, в місті встановлюють ще три пандуси. Два з них монтують біля 4 та 5 під”їздів будинку за адресою М. Литвиненко-Вольгемут, 42. Третій – біля 3 під”їзду багатоповерхівки на вулиці Стельмаха, 15. Завершити роботи планують найближчими днями.

“Основні елементи пандусів підрядник виготовляє заздалегідь, тож на місці працівники лише монтують конструкцію. Завдяки цьому роботи виконують доволі швидко, щоб не створювати незручності для мешканців на тривалий час”, – зазначає директор департаменту житлового господарства Вінницької міськради Віталій Місецький.

За його словами, усі пандуси встановлюють на прохання містян з інвалідністю. Разом з тим, скористатися ними також можуть і літні люди та батьки з дитячими візочками. Усі пандуси обладнані поручнями та мають пологий спуск.

Загалом, з початку року в житловому секторі міста встановили вже сім пандусів. Зокрема, такі цього року обладнали біля будинків за адресами вул. Стрілецька, 48-А, вул. Генерала Григоренка, 67, вул. Довженка, 40, вул. М. Амосова, 9 (5 під”їзд), вул. Миколи Амосова, 21 (1 під’їзд), вул. Гетьмана Мазепи, 8-А (1 під”їзд) та вул. Стельмаха, 47 (1 під”їзд).

“Сьогодні питання міської мобільності та облаштування спеціальних спусків набуває додаткової актуальності, адже з війни з тими чи іншими пораненнями повертаються військові”, – зазначає Віталій Місецький.

Наразі, в житловому секторі міста планують встановити ще кілька пандусів, зокрема біля багатоповерхівок за адресами: вул. Келецька, 134, вул. Порика, 33 (4 під”їзд), вул. М. Ващука, 1-А (3 під”їзд), вул. Келецька, 52 (1 під”їзд).

Якщо мешканці будинку бажають, щоб біля їхнього під’їзду з’явився пандус, вони мають звернутися до департаменту житлового господарства. Рішення про облаштування такої конструкції прийматимуть на підставі того, чи проживають в будинку маломобільні групи населення, а також виходячи з технічної та фінансової можливості.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin