У Вінниці пройшов хакатон «Криголами: створюємо світ без домашнього насильства»

В Україні та в усьому світі триває акція «16 днів проти насильства». Вінниця долучилася до неї не тільки спортивним забігом. Зокрема, 27 листопада у місті пройшов хакатон «Криголами: створюємо світ без домашнього насильства». Його провела психологиня Вінницького міського центру соціальних служб Олена Гудімова. До проведення долучились також психологиня Центру професійно-технічної освіти № 1 Ольга Гаджук та Вікторія Капріца, психологиня Вінницького професійного училища № 11.

Захід пройшов у Вищому професійному училищі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності м. Вінниці на запрошення психолога закладу Діани Рекало. Хакатон пройшов у формі гри «Криголами», яка посприяла тіснішій комунікації та закріпила набуті знання в ігровому форматі.

Під час хакатону експертки навчали студентів училища проєктного менеджменту в системі запобігання домашньому та гендерно зумовленому насильству, розповіли як створювати проєкти та писати гранти з теми домашнього та гендерно зумовленого насильства.

Усіх учасників гри розділили на команди. Кожна займала окремий стіл, за яким психолог проводив гру.

«Гра “Криголами” спрямована на те, щоб навчити активістів громади писати та реалізовувати проєкти щодо протидії домашньому на гендерно зумовленому насильству. Червоною ниткою у ході гри іде навчання та обговорення проблем домашнього насильства та насильства за ознакою статі, актуалізація своїх знань та набуття нової інформації. Під час гри учасники відповідають на питання і таким чином дізнаються нове», – зазначила психологиня Вінницького міського центру соціальних служб Олена Гудімова.

Настільна гра підготовлена в межах програми UNFPA з протидії та запобігання гендерно зумовленому насильству, що здійснюється за фінансової підтримки урядів Великої Британії та Канади, а також у співпраці з ГО «Інноваційні соціальні рішення».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin