У Вінниці для дітей загиблих військовослужбовців вкотре організували захід

Департамент соціальної політики ВМР та відділ молодіжної політики ВМР спільно з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом, 8 грудня, організували захід у ТРЦ «Мегамолл» для молоді віком від 14 до 17 років. Це дітки загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

Мета заходу – розвантаження та радість для молоді громади, яка через російсько-українську війну втратила батьків.

«Напередодні новорічних свят департамент соціальної політики міської ради та відділ молодіжної політики, спільно з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом запросили дітей полеглих Захисників і Захисниць, щоб створити підліткам свято та додати хоча б трохи радості в їхнє життя», – зазначила заступниця начальниці відділу молодіжної політики Олена Войтович.

У заході взяли участь близько 30 осіб. Усіх поділили на шість команд. Кожна – складалась з п’яти учасників.

«Попри війну та важкий стан в країні ми маємо дарувати дітям хвилини радості та підтримувати їхній психологічний стан. Малеча має пам’ятати своє дитинство як щасливий час, попри всі негаразди, що через повномасштабну війну спіткали молодь», – додала координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Тетяна Савельєва.

Такий захід організували оскільки турбота про найменших мешканців громади – один із пріоритетів Вінницької міської ради, а сьогодні приділяти увагу дітками у яких війна відібрала найдорожче – батьків, це найважливіше для муніципалітету.

«Раніше ми вже провели подібні заходи для молодших категорій дітей, сьогодні зустріч для старших діток. Попри всі обставини діти завжди чекають свята і подарунків. Тому настільки цінно, що сьогодні малеча зібралася тут, щоб взяти участь в грі та отримати позитивні емоції. А наш обов’язок, влаштувати для них приємне свято», – зауважила перша заступниця директорки департаменту соціальної політики Наталя Паламарчук.

На початку події, усіх учасників привітав зі святами координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Андрій Андреєв, який зауважив, що сьогодні дітям необхідно відволікатись від жахливих подій, які виникли через напад росії.

Молодь із захопленням грала у боулінг. Раділи набраним балам та кількості збитих кеглів.

По завершенню заходу, усі учасники отримали солодкі новорічні подарунки від муніципалітету ВМР.

Нагадаємо, що захід відбувся у співпраці та взаємодії департаменту соціальної політики Вінницької міської ради, відділу молодіжної політики та Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

Довідка:

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб (Гуманітарний штаб) створено на початку березня 2022 року спільним рішенням Вінницького міського голови Сергія Моргунова та голови Вінницької обласної ради Вячеслава Соколового. Очолити Штаб погодився Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin