Хімічні грілки та квадрокоптери: з Вінниці відправили чергову допомогу для військових на Харківщину

Координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу організували чергову передачу допоміжних засобів для виконання бойових завдань нашим військовим. Йдеться про три квадрокоптери “Mavic 3”, необхідні для наведення артилерії та збору розвідданих на полі бою, а також п’ять тисяч хімічних грілок – надійного захисту від переохолодження для оборонців у зимовий період.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов зазначив, що допомога піде на Харківський напрямок для військової частини, де переважна більшість службовців – жителі Вінниці та Вінницької області. Саме там зараз наші хлопці та дівчата втримують лінію оборони. Загалом, за час повномасштабного вторгнення наша громада підтримала понад 18 формувань, які базуються як у нашій області, так і в інших регіонах.

Офіцер військової частини, який приймав спецзасоби, каже, що з настанням морозів на фронті є величезна потреба в обігріві, адже більшість часу він та його побратими проводять на вулиці – працюють, сплять, їдять.

“Наші хлопці гріються за допомогою буржуйок, коли є така можливість. Одягають термобілизну, користуються утепленими спальними мішками. Але додатковий обігрів при мінусовій температурі не завадить ніколи, особливо, коли хлопці перебувають в окопах чи виконують бойові завдання. Хімічні грілки – ефективна річ і, я думаю, що для наших хлопців з батальйону, де переважна більшість людей з Вінниччини, вони стануть у нагоді. Хлопцям буде приємно, що про них пам’ятають і допомагають їм. Ми вдячні міській раді та всій Вінницькій громаді за те, що підсилюють наші можливості” , – розповідає офіцер.

Заступник міського голови Андрій Очеретний зазначив, що основою проєкту бюджету на 2024 рік є такі пріоритети, як безпека та оборона, стійкість та турбота. Власне тому місто на постійній основі комунікує з військовослужбовцями, приймає запити про необхідну допомогу та робить все можливе для того, щоб оперативно “закривати” потреби армії.

“Запит від військових ми отримали у листопаді, тоді ж провели тендерну закупівлю, щоб швидше закрити потреби. Переконані, що нашим вінницьким бійцям вони принесуть користь. Зараз вони тримають лінію оборони на одному з найвиснажливіших напрямків на сході України”, – сказав Андрій Очеретний.

Передавали з рук в руки грілки та квадрокоптери українським оборонцям депутати міської ради та координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Світлана Василюк, Наталія Панчук, Наталія Літвінова та Вячеслав Терліковський. Всі вони переконані в тому, що перемога України у війні можлива лише завдяки нашим військовим, які ціною свого життя та здоров’я відстоюють кордони держави та право на незалежність.

“Але нам також потрібно гуртуватися і зосереджувати всі свої сили на тому, щоб якомога якісніше допомагати нашим військовим. Ми сподіваємося, що чергова передача таких необхідних речей, як “очі” допоможе нашим захисникам ефективно працювати та зберегти життя свої та побратимів. Дякуємо їм за захист і можливість працювати”, – говорять координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin