Енергоощадні та з тактильними кнопками для незрячих. У Вінниці протягом року встановили 5 нових ліфтів Про це повідомляє Вінницька міська рада

Споживають менше електроенергії та обладнані системою прямого зв’язку з диспетчером аварійної служби. У Вінниці з початку року оновили підйомники в 19 під’їздах, з них в п’яти – встановили нові ліфти турецького виробництва.

Зокрема, восени нові підйомники з’явилися в будинках на вулиці Стрілецька, 48-А, вулиці Келецька, 104 та вулиці А. Первозванного, 6, а на початку грудня монтаж нових ліфтів завершили і в 4 під”їзді на проспекті Космонавтів, 66 та в 3 під”їзді на вулиці Чайковського, 15.

Як зазначає директор департаменту житлового господарства Вінницької міськради Віталій Місецький, гарантійний термін експлуатації усіх ліфтів, які були капітально відремонтовані цього року, наближався до завершення.

Тепер, завдяки проведеним роботам, ці ліфти зможуть слугувати ще щонайменше 12 років. А гарантійний термін експлуатації встановлених нових підйомників – 25 років.

Порівняно зі старими ліфтами, підйомники турецького виробництва, більш енергоощадні: споживають щонайменше на 20% менше електроенергії. Крім того, вони мають низку додаткових функцій, як то тактильні кнопки для незрячих та система світлодіодної індикації. Тобто двері підйомника не закриються, якщо людина стоїть надто близько до них. Крім того, коли ліфт прибуває – лунає відповідне сповіщення, а на зовнішній кнопці виклику – висвічується інформація про те, на якому поверсі перебуває підйомник. Ліфт також обладнаний поручнями.

Встановлені ліфти працюють більш плавно та мають покращену шумоізоляцію. Додатково в усіх оновлених ліфтах, як нових, так і капітально-відремонтованих, монтується система безпровідної диспетчеризації, яка, у випадку аварійної зупинки підйомника, дозволяє напряму зв’язатися з диспетчером аварійної служби, натиснувши на відповідну кнопку в ліфті.

“Ця система добре зарекомендувала себе в умовах постійних відключень електроенергії під час минулого опалювального періоду”, – зазначає Віталій Місецький.

Під час капітально-відновлювального ремонту, замінюють більшість елементів ліфтів, завдяки чому також зменшується їх енерговитратність. Крім того, за необхідності, замінюють ліфтову кабіну та зовнішні двері.

“Точний обсяг робіт по кожному об’єкту визначають окремо – на підставі висновків експерта, який оглядає кожен ліфт перед початком робіт, – зазначає очільник департаменту. – Бувають ситуації, коли фактично мова йде про необхідність повної заміни. В таких випадках чи не єдиний механізм, який залишається від попереднього підйомника – направляючі ліфта”.

Загалом з початку року капітальний ремонт ліфтів виконали за такими адресами:

вул. А. Янгеля, 73 (2 ліфти: 1 та 2 під”їзди);

просп. Коцюбинського, 78 (2 ліфти: 8 та 7 під”їзди);

вул. Келецька, 105 (2 ліфти: 1 та 4 під”їзди);

вул. Брацлавська, 31 (2 ліфти: 3 і 1 під”їзди );

вул. Учительська, 10 (2 ліфти: 1 і 2 під”їзди);

вул. Тимошенко, 2-А (2 під”їзд);

вул. Д. Майбороди, 37 (1 під”їзд);

вул. Київська, 52 (2 під”їзд);

вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 29 (3 під”їзд).

Наразі працівники підрядних організацій завершують оновлювати ліфти за адресами: вул. Дмитра Майбороди, 37 (2 під’їзд), Чайковського, 21 (1 під’їзд) та вул. Келецька, 124.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin