Вінничанка Ольга Твердохлєбова, яка була розвідницею під час Другої світової війни, відзначила 100-річний ювілей

100-річний ювілей відзначила вінничанка Ольга Твердохлєбова – ветеранка, розвідниця під час Другої світової війни та полковниця поліції. З поважною датою жінку привітали заступниця міського голови Галина Якубович та директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

«Сьогодні Ольга Іванівна передає молодому поколінню свій невичерпний оптимізм, енергію, доброту та любов до життя. Надзвичайно рада, що наше місто має таку досвідчену, патріотичну та віддану людину», – зауважила Галина Якубович.

Від соціальних структур міста Ольгу Іванівну привітала директорка соціальної політики Валентина Войткова. Вона зазначила, що пані Ольга отримуватиме щомісячну соціальну підтримку в розмірі прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

«Привітати Ольгу Іванівну зі 100-річним ювілеєм – це для нас честь. У свої роки пані Ольга надзвичайно жвава, прекрасна жінка з чудовим почуттям гумору. Бажаємо Ользі Іванівні ще багато років здорового, щасливого життя та, звісно, разом із нами побачити Українську Перемогу», – зазначила Валентина Войткова.

Від імені міського голови Сергія Моргунова та Вінницької міської ради Ользі Іванівні вручили грамоту за значні заслуги перед Вітчизною, багаторічну плідну трудову діяльність, особистий внесок у виховання молоді на героїчних та трудових традиціях українського народу, відданість громадянському обов’язку.

Ольга Твердохлєбова може розповісти безліч дивовижних історій зі свого життя, яких вистачило б на багатотомні мемуари. Жінка народилася 1923 року, вчилася у вінницькій гімназії №1, згодом – закінчила училище зв’язку. У складі розвідки пройшла поля Другої світової війни, майстерно володіє зброєю. Дійшла до Берліна. Має п’ять бойових орденів і звання почесного ветерана України, також є полковницею поліції.

Пані Ольга зізнається: не очікувала, що війна спіткає її вдруге за життя. На початку повномасштабного вторгнення жінка навіть телефонувала до ТЦК, просила, щоб взяли на війну. Проте, через поважний вік, її залишили у тилу.

У свої 100 років Ольга Іванівна може похвалитися чудовою пам’яттю. Жінка знає напам’ять не одну поему Шевченка, а твір «Тополя» залюбки процитувала.

День народження вінничанка зустріла у колі онуків та правнуків. Привітати прийшли не тільки представники муніципалітету, а й колеги по службі. На своє 100-річчя Ольга Іванівна загадала найважливіше бажання – Перемога України у війні. Жінка мріє, щоб її онуки та правнуки жили у вільній, незалежній Україні. І впевнена, що за своє життя відзначить ще одну Велику Перемогу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin