У Вінниці презентували проєкт Програми економічного і соціального розвитку громади на 2024 рік

Вінниця стала громадою, де гідно справилися з викликами, пов’язаними із підтримкою роботи релокованого бізнесу, соціальною адаптацією та інтеграцією внутрішньо переміщених осіб, а також з забезпеченням стальної роботи критичної інфраструктури. Про це розповів директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міськради Максим Мартьянов під час звіту про виконання Програми економічного і соціального розвитку ВМТГ за 2023 рік минулого тижня під час засідання виконкому. Також він презентував проєкт однойменної Програми на 2024 рік.

За його словами, основні зусилля в межах реалізації Програми цьогоріч були спрямовані на всебічну підтримку Збройних Сил України, Національної гвардії України, територіальної оборони та інших військових формувань. Крім того, муніципалітет ініціював низку робіт, пов’язаних з безпекою в громаді – будівництво та ремонт споруд цивільного захисту, підтримка належного стану об’єктів соціальної та інженерної інфраструктури, повноцінне функціонування громадського транспорту, а також завершення термомодернізації об’єктів соціальної сфери та житлового фонду.

“Крім того, в межах Програми економічного і соціального розвитку Вінницької громади у 2023 році ми тісно співпрацювали з бізнесом – як місцевим, так і релокованим, залучали інвестиції у громаду та наші індустріальні парки, забезпечували комплексну соціальну підтримку та супровід жителів громади та внутрішньо переміщених осіб з інших регіонів та розширювали можливості співпраці Вінниці з міжнародними партнерами”, – зауважив Максим Мартьянов.

Наступного ж року основними завданнями Програми буде підтримка українських Захисників та Захисниць, реалізація інвестиційних проєктів у промисловості, зокрема на території індустріальних парків, забезпечення сталої роботи об’єктів критичної інфраструктури та комплексна підтримка бізнесу, який працює на території Вінницької громади. Йдеться також про надання адміністративних і соціальних послуг жителям громади та людям з числа ВПО, забезпечення продовольчої безпеки та інші. Словом, реалізація цих завдань повністю відповідає ключовим пріоритет Вінницької міської ради – безпека та оборона, стійкість, турбота.

Максим Мартьянов також зауважив, що у 2024 році міська влада буде продовжувати підтримувати ЗСУ через прозорі закупівлі різної техніки та обладнання відповідно до потреб і запитів військових.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin