Меморандум про співпрацю з ГО «Агенція антикризової підтримки» підписав Вінницький муніципалітет

У Вінницькій міській раді 12 грудня було укладено Меморандум про співпрацю між громадською організацією “Агенція антикризової підтримки” та виконавчим комітетом Вінницької міської ради, в особі заступниці міського голови Галини Якубович.

Метою Меморандуму є співпраця між сторонами щодо надання підтримки молоді громади у реалізації заходів з нагляду за використанням бюджету Вінницької міської територіальної громади. Загалом Меморандум передбачає залучення молоді до бюджетного процесу Вінницької громади.

За останнім дослідженням Transparency International Ukraine, Вінниця отримала статус «прозорого» міста у частині доступу до публічної інформації. Саме на це націлений проєкт «Нагляд молоді за розподілом бюджетів та ресурсів громад», який планують створити невдовзі після підписання Меморандуму. І за словами співголови правління ГО «Агенція антикризової підтримки» Артема Вівдича, реалізація такого проєкта є дуже доречна.

Під час підписання Меморандуму була присутня активна молодь, яка поділилась враженнями. На їхню думку, можливість досліджувати бюджет, особливо місцевий, незвичайна, але досить цікава.

«Сьогодні дійсно приємно бачити молодих людей, які готові долучатися до демократичних процесів і децентралізації влади, адже саме їм надалі відбудовувати нашу країну», – зауважила Галина Якубович.

Також заступниця міського голови відзначила, що молодь нашої громади є ініціативною, а також волонтерить і активно працює задля Перемоги.

«Ми усі від початку повномасштабного вторгнення залишились у Вінниці й зрозуміли, що хочемо відбудовувати свою територіальну громаду. Якщо ми дійсно хочемо модернізувати нашу країну, ми повинні починати з територіальних об’єднань. Тому дуже дякуємо за розуміння і за майбутню співпрацю», – каже представниця Вінницької молодіжної ради Марія Маєвська.

За словами заступниці міського голови Галини Якубович, саме зараз триває період формування бюджету на наступний 2024 рік.

«Його вже широко обговорювали в різних галузях і серед містян, які працюють в різних сферах, і з тими, хто є пересічними вінничанами. І тому ми не могли стояти осторонь такого проєкту, який нам запропонували, адже дійсно вважаємо, що це досить таки потрібна справа, коли молодь розуміється в процесах прийняття рішень», – зауважила Галина Якубович.

За словами начальниці відділу молодіжної політики Юлії Мончак, співробітництво з ГО «Агенція антикризової підтримки» та створення нового проєкту охоплює чимало напрямків роботи. Так, перші заходи почнуться вже незабаром.

«Завдяки підписанню документа вже у січні наша активна молодь матиме змогу відвідати навчання з реалізації антикризової підтримки», – каже вона.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin