Дратхаар Бетті з Вінниці перемогла на всеукраїнській виставці мисливських собак.

– Ця виставка — наче олімпіада для мисливських собак та їхніх господарів. У ній брали участь усі вітчизняні мисливські товариства, спілки, клуби. Зі своєю вірною Бетті, яка офіційно вже тривалий час визнана «польовим чемпіоном» із отриманням відповідного сертифікату, ми вибороли перше місце у першому класі. Взяли найвищі бали у двох етапах — робочі якості та бонітування — комплексну оцінку. Чесно кажучи, я знав та вірив, що ми переможемо! — розповів господар собаки-переможниці вінничанин Степан Токарчук. — Недарма ми постійно тренувались й тренуємось, брали участь у усіх виставках, випробуваннях. Але у виставці брали участь десь 1200 мисливських собак різних порід. Дратхаарів, мабуть, найбільше. Тому конкуренція була великою!

Моїй Бетті — п’ять років. Я взяв її аж у Бердянську. Батьки моєї улюблениці — теж переможці та призери десятків всеукраїнських та міжнародних змагань і виставок різного рівня. Особливо мама, яка має близько 30 дипломів! Тож наша чотирилапа родина дуже талановита! Цуценята моєї Бетті теж добрі мисливці, вірно служать своїм господарям — мисливцям та активістам спільноти «Мисливці, Риболови та інші Брехуни». Сподіваюсь, що з часом діти моєї Бетті перемагатимуть на багатьох виставках…

– А чому ти вибрав саме дратхаара?

– Я обрав мисливську лягаву собаку породи дратхаар, тому що це універсальна собака для будь-якого полювання. На качку, куликів, зайця, копитних тварин — будь ласка. Лише з нори лисицю не дістане. Дуже вірна, кмітлива, гарна за характером, скажемо так — абсолютно позитивна порода.

У мене троє синів віком 15, 12 та 3 роки. Бетті наша улюблениця. Особливо її люблять мої менші діти. Бетті їх теж доглядає та допомагає нам із дружиною виховувати!