Як зменшити тепловтрати у власних домівках – поради вінничанам

Працівники теплопостачальних підприємств доклали великих зусиль для того, аби підготувати Вінницю до опалювального періоду 2023-2024 років. Однак містян також закликаються прийняти ряд заходів для зменшення тепловтрат у власних оселях та під’їздах.

Зокрема, для того, аби в оселі було тепло слід звернути увагу на наступне:

  • Вікна та двері

Особливу увагу слід звернути на вхідні двері. Перше, що потрібно зробити – утеплити їх ущільнювачем по периметру стулок. Окрім того, потрібно тримати зачиненими додаткові двері на вході до під’їзду, але краще за все встановити на них дотягувач дверей. Слід відрегулювати фурнітуру вікон, щоб вони щільно зачинялись, аби не було протягів. Також потрібно звернути увагу на гумові ущільнювачі. Якщо ж вони пошкодились та втратили свою еластичність їх слід замінити на нові. Встановлення прозорої тепловідбивної плівки на внутрішню частину віконних рам також стане у пригоді.

  • Радіатори опалення

Батареї потрібно тримати відкритими, вони не мають бути закриті меблями, шторами або іншими речами інтер’єру. Також потрібно наклеїти фольгований тепловідбивний екран на стіну, яка знаходиться за батареєю. Окрім того, якщо у помешканні є можливість регулювати температуру, слід підтримувати її не більше ніж за 18 градусів за Цельсієм. Слід зменшувати температуру в помешканні, коли вдома нікого немає та у тих кімнатах, які ніхто не використовує.

  • Під”їзд та будинок

При наявності у будинку індивідуального теплового пункту, варто разом з іншими мешканцями звернутись до управителя, ОСББ або знайти фахівця, щоб встановити температуру у квартирах не більше 18 градусів за Цельсієм. Також слід прослідкувати за збереженням тепла у під’їздах, підвалах та на горищах.

У департаменті міського господарства ВМР закликають вінничан не нехтувати цими заходами, адже вони допоможуть значно знизити теплові втрати у власній оселі.

«Уже другий рік опалювальний період в нашій країні проходить в умовах повномасштабної війни. Вінниця робить все можливе, щоб бути готовими до можливих блекаутів та надзвичайних ситуацій, оскільки ворог у будь-який момент може відновити терористичні обстріли критичної інфраструктури. Тому ми також закликаємо вінничан звернути увагу на заходи, які націлені на зменшення теплових втрат в оселях», – зазначає директор департаменту міського господарства ВМР Роман Фурман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin