У Всеукраїнському конкурсі «Столиця навчання та освіти дорослих» Вінниця посіла ІІІ місце

В Україні пройшов перший конкурс «Столиця навчання та освіти дорослих», організований громадською спілкою «Українська асоціація освіти дорослих». Вінниця, яку представляли департамент соціальної політики міськради спільно з громадською організацією «Академія успіху» на чолі з Наталією Гуцуляк, посіла третє місце.

Департамент соціальної політики міської ради у співпраці з громадською організацією «Академія успіху» подали заявку на участь в конкурсі «Столиця навчання та освіти дорослих» у вересні 2023 року. Мета конкурсу – популяризувати розвиток освіти дорослих в Україні, поширити найкращі українські та світові практики у сфері навчання та освіти дорослих; сприяти обміну досвідом.

«В умовах сьогодення питання освіти дорослих та їх перекваліфікація є надзвичайно актуальними. Саме тому виконавчі органи Вінницької міської ради активно працюють над залученням максимуму можливих ресурсів, що сприятимуть отриманню нових професійних навичок тих категорій населення нашої громади, які найбільше потребують покращення фінансового становища», – зазначає директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

За результатами конкурсу «Столиця навчання і освіти дорослих» Вінницька міська територіальна громада здобула ІІІ призове місце. 16 грудня член правління ГО «Академія успіху» Ольга Дороніна отримала почесну нагороду та передала її департаменту соціальної політики ВМР.

«Важливо було розповісти колегам зі всієї України про два проєкти, які були реалізовані громадською організацією «Академія успіху» спільно з департаментом соцполітики: “Траєкторія інтеграції для ВПО до місцевого ринку праці” і “Програмна підтримка діяльності МСП та розвиток підприємницьких навичок ВПО”. Тренд освіти дорослих потрібно підтримувати та розвивати. Наразі змінюються потреби ринку праці, вимоги до працівників, і сучасна людина повинна вдосконалюватися, отримувати нові знання, компетентності і навички. Освіта дорослих як раз дозволяє це зробити», – розповіла член правління ГО «Академія успіху» Ольга Дороніна.

Зауважимо, що представники ГО «Центр Поділля-Соціум» теж здобули нагороду в конкурсі – у номінації «Кращий освітній проєкт для дорослих». Організація працює у сфері розвитку неформальної освіти для дорослих на території Вінницької міської територіальної громади. За підтримки Вінницької міської ради ГО стала ініціатором створення «Центру Освіти Дорослих», який відкрито 19 лютого 2021 року за адресою: м.Вінниця, вул. Брацлавська, 85, офіс 404. Завдяки роботі Центру доросле населення громади: пенсіонери, військовослужбовці, люди з інвалідністю, жінки у декреті та інші малозахищені категорії громадян мають можливість безкоштовно навчатися за більш ніж 15 напрямами задля освоєння сучасних інформаційних технологій, фінансових інструментів, правових, юридичних і психологічних питань тощо.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin