У Вінниці пройшов дводенний форум для учнів ліцеїв та гімназій

У Вінниці протягом 21- 22 грудня в молодіжному центрі «Квадрат» відбувся форум для учнів ліцеїв та гімназій Вінницької міської територіальної громади під назвою «Учнівське самоврядування – платформа для саморозвитку».

Організатори форуму були: департамент освіти міськради та учнівське самоврядування шкіл.

Під час події школярі дізнались про діяльність молодіжних громадських об”єднань ВМТГ, а також мали змогу поспілкуватись з їх представниками, які розпочинали свій шлях зі шкільних Президентських рад, а зараз по праву є лідерами думок серед молоді.

На початку заходу до учасників зустрічі звернулась директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко, яка зауважила, що проведення таких подій дуже цінне, адже саме тут формуються лідерські здібності учнів, які планують вже починати будувати власну карʼєру.

“З лідерськими якостями можна народитись, а можна їх набути, наприклад, під час вашого навчання в школі. Власне, лідер – це не тільки людина, яка веде за собою – це людина, яка повинна мати харизму та вміння переконувати та брати на себе відповідальність. Отож, сьогодні ви присутні на заході, який, я думаю, стане традиційним учнівським форумом саморозвитку”, – зауважила Оксана Яценко.

Також вона додала, що у залі зібрались учні ліцеїв та гімназій Вінницької міської територіальної громади.

“Дехто з вас уже є учасником учнівського самоврядування у ваших закладах, інші – ще не мають такого досвіду, але в майбутньому хотіли б долучитись до активної громадської діяльності”, – додала пані Оксана.

На тематичному форумі презентували учнівські молодіжні об’єднання Вінницької громади. Зокрема, з виступів членів об’єднань, присутні учасники дізналися більше про те, чим займаються органи учнівського самоврядування.

Після презентації молодіжних об’єднань експерти провели панельну дискусію на тему «Учнівське самоврядування: можливості та виклики», під час якої школярі поставили експертам питання.

Також на захід завітав засновник громадської організації «ЕкоБенд» Віталій Крижанівський, який провів цікавий інтерактив для учнівства.

По завершенню заходу фахівці департаменту освіти підвели підсумки, обговорили враження учасників та вручили учням сертифікати учасника.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin