Юні художниці Вінницької дитячої школи мистецтв здобули призові місця на міжнародному конкурсі у Варшаві

Учениці художнього відділення Вінницької дитячої школи мистецтв «Вишенька» взяли участь в міжнародному двотуровому благодійному конкурсі мистецтв «Rapsodia Polska 2023». Представили роботи у різних жанрах живопису: пейзаж, архітектурний пейзаж, натюрморт. Перші місця вибороли Вікторія Безбах та Марія Колосова, друге – у Алєвтіни Рудової. Проводився конкурс у Варшаві.

Краса природи, кольорових нюансів та внутрішнє сяйво – це перше враження від роботи переможниці конкурсу Вікторії Безбах. Навчається дівчинка у Вінницькій дитячій школі мистецтв «Вишенька» з 2018 року.

«Вікторія талановита юна художниця, яка володіє гарним відчуттям композиції, надає перевагу живопису. Вона належить до художників із бездоганним відчуттям простору, міри, пропорційності, кольору. Впевнено володіє пензлем, та максимально реалістично передає кольорову гаму, демонструє високий рівень майстерності у зображенні натюрмортів та пейзажів», – говорить викладачка з образотворчого мистецтва, завідувачка художнього відділення Вінницької дитячої школи мистецтв «Вишенька» Ірина Козак.

Інша володарка першого місця – Марія Колосова. У 2022 році дівчинка разом із родиною переїхала до Вінниці, тікаючи від обстрілів. Відтоді й займається у Вінницькій дитячій школі мистецтв «Вишенька». Народилася юна художниця в місті Покров, але більшу частину життя мешкала у Сєвєродонецьку, де навчалась у місцевій художній школі. І тому щоразу у своїх роботах передає любов до рідного міста, виливається це у чудові роботи з незабутніми краєвидами.

«Марія неймовірно талановита учениця, її роботи приваблюють цікавим композиційним рішенням та художніми образами, певним змістом, колоритом. Вона володіє різними техніками живопису. Однаково гарно працює над натюрмортами, пейзажними композиціями та портретами. Прагне до досконалості та реалістичності зображення. Створює неймовірні колористичні поєднання. Надає перевагу живопису. Дівчинка полюбляє ходити в маленькі кав’ярні. Малювати й творити там», – зазначає Ірина Козак.

Впевнено володіє пензлем, створюючи оригінальні композиції та колірну гаму й Алєвтіна Рудова – лауреатка диплому II ступеня. Художниця мріє у майбутньому пов’язати своє життя із творчою професією, вступити до будівельного коледжу та навчатися на факультеті «Дизайну», каже викладачка.

До речі, всі дівчата минулого року брали активну участь у майстер-класах, фейс-артах та різноманітних мистецьких конкурсах, на яких здобували перемоги.

«Образотворче мистецтво починається з подій та вражень, змішуючись в уяві народжуються нові неповторні образи, власні унікальні ідеї, які перетворюються на полотні чи папері в оригінальні композиції, наповненні всіма можливими відтінками палітри художника, що радують, втішають, хвилюють, наштовхують на думки, спонукають до роздумів, викликають емоції. Це просто магія, якою вже володіють наші юні художники», – зазначила Ірина Козак.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin