Клієнти Вінницького центру реабілітації «Гармонія» відвідали новорічне циркове шоу

2 січня у Вінницькому обласному театрі ім. М. Садовського відбулось новорічне циркове шоу «Маленька країна». Відвідувачами заходу стали діти з центру реабілітації “Гармонія” імені Раїси Панасюк. Це чудова нагода для дітей з інвалідністю соціалізуватися та розширити свій світогляд.

За словами виховательки по роботі з дітьми з інвалідністю Тетяни Тетер, клієнти центру реабілітації «Гармонія» регулярно відвідують театр на благодійних засадах. Це йде на користь задля соціалізації людей з інвалідністю та їхнього культурного розвитку

«Такі заходи – чудова нагода просто гарно провести час, зустрітися з друзями та поспілкуватися. Адже після вистави чи концерту ми обговорюємо переглянуте, ділимося враженнями один з одним. Театральні вистави включають людей з інвалідністю в соціум, щоб вони відчували, що є такими, як і всі інші: можуть також піти в театр, побути глядачем та насолодитися прекрасним», – розповідає Тетяна Тетер.

На сцені театру ім. Садовського було циркове шоу, як артисти самі себе називають, – «маленьких людей». Дітей розважали дресовані голуби, клоуни, які показували фокуси та трюки, пускали мильні бульбашки та радували глядачів світловим шоу.

До театру завітали 30 «гармонійців»: це діти та молодь з інвалідністю, а також їхній супровід: зазвичай це батьки. З мамою на спектакль завітала 9-річна Дарина. Дівчинка має проблеми із зором та є клієнтом “Гармонії” два роки. Вистава – не перша для Дарини, разом з центром реабілітації вже були у театрі неодноразово.

«Для нас це завжди справжня подія. Ми з донькою готуємося, збираємося, а після вистави – ще довго обговорюємо побачене. Так донечка отримує позитивні емоції. Мені здається, вона живе такими заходами. Це важливо для діток», – зазначає мама Дарини.

Серед глядачів була присутня також сім’я Філатових: 16-річний Максим з мамою Світланою. Обидва втішені, що з”явилася нагода відвідати культурний заклад та розширити світогляд. Кажуть, що наступного разу теж залюбки підуть у театр разом з іншими клієнтами центру реабілітації «Гармонія» ім. Раїси Панасюк.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin