У Вінниці родини військових можуть безкоштовно отримати психологічну допомогу

Турбота не тільки про військових, але й про членів їхніх родин – один із пріоритетів Вінницької міськради. Особливо важливо дбати про їхній психологічний стан. Психологи Вінницького міського центру соцслужб допомагають у цьому, щотижня організовуючи психологічні групи взаємодопомоги для сімей військовослужбовців.

«Важливо не забувати про допомогу родинам військових, які стикаються зі складними життєвими проблемами. Щоб допомогти поліпшити їхній емоційний стан, працюють психологи Вінницького міського центру соціальних служб. Задля цього вони організовують групи психологічної взаємодопомоги, які об’єднують тих, хто зараз знаходиться в непростих обставинах через війну. Запрошуємо долучитися до консультацій тих, в кого є така потреба, та дякуємо психологам, які завжди прийдуть на допомогу», – зазначає директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

За словами практичної психологині Ірини Ковиліної, теми для обговорень вибирають різні. Спочатку працювали індивідуально з кожним охочим, обговорювали персональні запити. Зараз таких консультацій поменшало, адже сформувалися більш-менш сталі групи з постійними учасниками (в середньому – 6-8 осіб). Це – чоловіки та жінки, рідні яких захищають Україну на фронті.

«Теми для спілкування груп взаємодопомоги різні. І не завжди вони стосуються війни. Дійсно, багато говоримо і про страхи, травми та втрати. Проте зачіпаємо й інші теми: взаємодію з дітьми, особистісний розвиток, спілкування з рідними, які повертаються до цивільного життя. Важливо, що ми, як психологи, сповідуємо принцип екологічного нетоксичного партнерського середовища. Тож всі учасники групи вислуховують, діляться та підтримують один одного», – розповідає психологиня Ірина Ковиліна.

У групах взаємодопомоги використовують також різні терапевтичні методики: малюнки, метафоричні карти, ігрові методики. За словами психологів, мета терапії – взаємопідтримка і віднайдення ресурсу. Група в такому випадку і є ресурсом, адже об’єднує людей зі схожим життєвим досвідом.

Всі заняття проходять безкоштовно. Групи збираються у двох локаціях: на Правобережжі та Лівобережжі Вінниці. В офісі соціального спрямування на вул. Брацлавській, 85 група взаємодопомоги збирається щовівторка о 10:00 разом з психологами Людмилою Радіоновою та Вікторією Країло. Ірина Ковиліна та Олена Гудімова консультують за адресою просп.Космонавтів, 30 (другий поверх). Проте поки приміщення ремонтують, запрошують за адресою просп. Космонавтів, 39 (бібліотека-філія №13) щовівторка о 10:00.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin