Вінницький ліцей №20 долучився до реалізації нового інноваційного проєкту – вирощування мікрогріну

Починаючи з цього року, Вінницький ліцей №20 приєднався до реалізації інноваційного проєкту під назвою “Розумний город”, який включає вирощування мікрогріну та подальшу реалізацію продукції. Цей проєкт не лише допомагає учням оволодіти сільськогосподарськими навичками, але також є благодійним внеском молоді Вінниці до підтримки Збройних Сил України.

Головна ідея проєкту полягає в тому, що частина коштів, отриманих від продажу мікрогріну буде спрямовуватися на благодійний фонд, який підтримує Збройні Сили України. Це дозволить не лише надавати допомогу важливій інституції української оборони, але й виховувати у школярів патріотичні цінності, відчуття відповідальності за рідну країну та усвідомлення важливості оборонних потреб.

Однією з найбільших переваг цього проєкту є можливість вивчення сільськогосподарських навичок школярами з перших днів навчання. Вони отримують практичні знання про процес вирощування мікрогріну, опанують уміння доглядати за рослинами та збирати врожай. Цей досвід сприяє їх особистому та професійному розвитку, навчить відповідальності та навіть допоможе в майбутньому відкрити власну справу.

«Педагогічний колектив спільно з учнями вирішив взяти участь в цьому проєкті, який діє за підтримки посольства Королівства Нідерландів в Україні. Умови участі досить серйозні, фінансові звіти та документація, зокрема і встановлена мінімальна сума, на яку ми повинні продати мікрозелень, аби знову безкоштовно отримати засоби для вирощування мікрогріну», – каже заступниця директора з навчально-виховної роботи Наталя Завгородня.

Як розповіла учасниця проєкту Дарина Турчак, до справи учні ставляться відповідально, оскільки розуміють, що не лише займаються підприємницькою діяльністю, а ще й підтримують українську армію.

«Наразі наша команда складається з п’ятнадцяти учнів, серед яких: десять агрономів, які займаються посівом та доглядом за мікрозеленню, також бухгалтери і маркетологи. Тобто кожен виконую свою не менш важливу функцію, задля спільного результату», – коментує Дарина.

За словами учасників проєкту, мікрозелень, яку вони вирощуватимуть має безліч користі для здоров”я та добробуту:

-висока харчова цінність;

-покращення імунітету;

-збалансований склад поживних речовин;

-підтримка здорового шлунково-кишкового тракту;

-зниження ризику серцево-судинних захворювань.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin