У форматі діалогу: працівники департаменту соцполітики проводять зустрічі з родинами загиблих Захисників та Захисниць

Працівники департаменту соціальної політики міської ради проводять діалогові зустрічі з родинами загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України. На таких засіданнях фахівці департаменту, офісів соціального спрямування, пенсійного фонду вивчають потреби родин полеглих оборонців, роз’яснюють їм особливості статусу та розповідають про пільги, на які вони мають право. У 2023 році таких зустрічей пройшло дев’ять.

«Наша мета – охопити підтримкою усі категорії населення Вінницької громади, які цього потребують. Зокрема, маємо дбати про членів родин полеглих Захисників і Захисниць. Їхні рідні віддали за свободу та суверенітет України найцінніше – своє життя. Ми, зі свого боку, вважаємо обов’язком не полишити їхні сім’ї та надати їм належну підтримку», – роз’яснює директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

Департамент соціальної політики веде облік людей, чиї рідні загинули (померли) внаслідок бойових дій. Також за дорученням міського голови Сергія Моргунова членам сімей полеглих оборонців надають повний соціальний супровід. Вони також мають право на муніципальні пільги. Мова йде про муніципальні грошові виплати для родин загиблих (померлих) Захисників і Захисниць до пам’ятних дат, компенсацію на отримання стоматологічних та ортопедичних послуг, компенсацію за самостійне отримання санаторно-курортного лікування; пільги на проїзд в муніципальному транспорті, допомогу на оздоровлення дітей, матеріальну підтримку для дітей полеглих Захисників і Захисниць, які йдуть до 1-го класу, право на отримання продуктових наборів та інше. Детальніше про всі пільги – тут.

Також під час зустрічей детально зупиняються на питаннях отримання статусу члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника, оформлення відповідного посвідчення та пенсійних виплат.

Важливо, що основний принцип подібних зустрічей – діалоговий формат зустрічі. На них кожен охочий зможе поставити питання та отримати кваліфіковану відповідь від фахівців департаменту, пенсійного фонду та офісів соціального спрямування Вінниці.

Про проведення зустрічей фахівці департаменту соціальної політики ВМР повідомляють в телефонному режимі особисто кожному.

Більше про муніципальні та державні пільги можна дізнатися в офісах соціального спрямування:

  • ЦНАП «Прозорий офіс» Правобережний,
    м. Вінниця, просп. Космонавтів, 30, ІІ поверх
    Телефони: (0432) 50-83-91, 50-83-89, 068-98-38-390, 097-101-58-40
  • ЦНАП «Прозорий офіс» «Лівобережний»,
    м. Вінниця, вул. Замостянська, 7, II поверх
    Телефони: (0432) 50-86-69, 50-86-71, 068-98-38-340, 0931908393
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin