«Діти мають право на дитинство»: у Вінниці Гумштаб організував катання на тюбах для дітей пільгових категорій

Учора, 17 січня, команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу разом з Вінницькою міською радою організували нову захоплюючу зимову розвагу для дітей з Вінниці та внутрішньо переміщених осіб.

Понад 100 учасників, серед яких дітки пільгових категорій, ВПО, діти Захисників та Захисниць мали змогу насолоджуватися сніжними перегонами й відчути незабутні емоції. Ця захоплююча подія була організована задля того, аби надати дітям порцію позитивних вражень та радості.

Більше ніж 200 тюбів були розсипані по облаштованій ділянці, запрошуючи хлопчиків та дівчаток на веселі перегони та швидкі спуски. Маленькі екстремали демонстрували свої навички, радісно кричали і сміялися, їхня невтомна енергія наповнювала повітря емоціями. Багато дітей спускалися на тюбах разом зі своїми батьками, радіючи можливості провести разом час та позмагатися.

«Ми спільно з координаторами вирішили урізноманітнити дозвілля малечі та цього разу організувати саме таку подію, щоб дітки змогли насолодитися зимовими розвагами. Катання на тюбах – це проста та доступна форма розваги, яка принесе радість і відкриє дітям нові можливості», – зауважила депутатка Вінницької міської ради та координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Світлана Ярова.

Однією з найбільш вразливих та важливих груп населення є діти, переконаний депутат Вінницької міської ради та координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Тарас Присяжнюк.

«Ми розуміємо важливість зимових розваг для дітей, отож сьогодні і надалі плануємо забезпечити ще більше діток позитивними емоціями. Такі розваги також сприяють соціальному, культурному та пізнавальному зростанню дітей. Вони дають можливість вчитися новим видам спорту, розвивати кмітливість та моторику, підтримувати здоровий спосіб життя та показують, що світ багатий на цікаві речі», – коментує Тарас Присяжнюк.

Своїми враженнями від катання на тюбах поділилась маленька Аня. Вона вперше спробувала такий відпочинок, але отримала море приємних вражень: «Дякую за таку акцію та можливість разом з однолітками покататись на гірках», – каже дівчинка.

Як підсумував депутат Вінницької міської ради та координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Дмитро Мира, такі заходи організовуються для дітей в межах акції «Діти мають право на дитинство» і мають основну мету – відволікти найменших мешканців громади та гостей міста від повсякденних тривог й створити позитивні емоції попри війну.

«Дітям необхідно дарувати позитив та нові враження. Тому ми не зупиняємось й підтримує різні категорії населення», – підкреслив Дмитро Мира.

Довідка: Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб (Гуманітарний штаб) створено на початку березня 2022 року спільним рішенням Вінницького міського голови Сергія Моргунова та голови Вінницької обласної ради Вячеслава Соколового. Очолити Штаб погодився Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin