«Ми продовжимо підтримку медичних закладів, де ставлять на ноги поранених»: Сергій Моргунов про реконструкцію клініки фізіотерапії

У Вінниці продовжується робота над розвитком сфери реабілітації у закладах охорони здоров’я міста. Війна призвела до значного збільшення людей, які потребують такого виду допомоги. Це також відповідає принципам діяльності Вінницької міськради та пріоритету «Турбота».

На базі однієї з лікарень міста реконструюють клініку фізіотерапії для поранених військових. На її ремонт та оснащення з бюджету громади виділили 4,4 млн грн. Днями міський голова Сергій Моргунов відвідав заклад і поспілкувався з фахівцями, які працюють з пораненими.

Очільник громади зазначив, що вінницький муніципалітет продовжуватиме й надалі підтримувати та допомагати цьому закладу. Що саме потрібно додатково профінансувати, обговорили з керівником лікарні.

«Ми тримаємо постійний зв’язок з керівництвом цієї лікарні. В тому числі працюємо у напрямку, що стосується закупівлі реабілітаційного обладнання та проведення відповідних ремонтів приміщень, де проводять реабілітацію. Якщо говорити з точки зору фінансового ресурсу, то на один з об’єктів корпусів було направлено понад 4 мільйони гривень. І сьогодні ми побачили, наскільки якісно були проведенні ремонтні роботи і яке обладнання тут встановили. Є певні потреби в додатковому обладнанні, і ми, звичайно, підтримаємо цей заклад, щоб його колектив мав максимальні умови для комплексного проведення реабілітації», – зазначив Сергій Моргунов.

Окрім того, міський голова додав, що наразі триває активна комунікація з міжнародними партнерами щодо підтримки намірів громади посилити можливості реабілітації у Вінниці.

«Ми достатньо активно працюємо у цьому напрямку і залучаємо наших міжнародних партнерів. Наразі вибудовуємо сталі зв’язки між фахівцями Вінниці і міст-партнерів. Наприкінці минулого року я відвідав Мюнстер та Нансі, де ми обговорювали з профільними медичними закладами питання щодо комунікації у сфері реабілітації, в тому числі – й можливості по біонічних протезах. Це допоможе нашому державному протезному заводу розвивати відповідне виробництво у Вінниці», – зазначив Сергій Моргунов.

Реабілітолог закладу Сергій зазначає, що обладнання, яке було куплене коштом Вінницької міської ради, дозволяє оптимізувати алгоритми роботи мультидисциплінарних реабілітаційних команд та покращити роботу з пацієнтами.

«Реабілітація у нас має повний цикл, яка починається інколи з реанімації. Кожним пацієнтом займається мультидисциплінарна реабілітаційна команда, яка супроводжує його протягом лікування, реабілітації і аж до виписки. Сучасне реабілітаційне обладнання дає можливість розвантажити людський ресурс і залучати не 5-7 осіб, а, наприклад, двох. Ми намагаємось використовувати все обладнання, яке маємо. В тому числі і специфічне, як от прилад, який за допомогою електромагнітних хвиль, впливаючи на певні ділянки мозку, допомагає лікувати головні болі, мігреноподібні болі, порушення сну, посттравматичний стресовий розлад», – зазначає пан Сергій.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin