У Вінниці освітянам провели тренінг із надання психологічної допомоги та управління стресом

Дводенний навчальний тренінг «Перша психологічна допомога та управління стресом» відбувся у межах програми Міжнародної організації з міграції (МОМ) з оперативного реагування на психологічні виклики та створення підтримуючого середовища в закладі освіти. У навчанні взяли участь педагоги із 25 закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

Під час тренінгу освітяни дізналися як діяти в критичних ситуаціях, надавати необхідну допомогу та створювати у закладах підтримуюче середовище для дітей. А ще оволоділи психологічними інструментами виявлення ознак стресових ситуацій та відповідного реагування на них.

За словами педагогів, таке навчання допоможе учням та педагогам почуватися комфортно та знайти підтримку в моменти емоційного напруження. Згодом вони зможуть провести базові тренінги у своїх колективах самостійно або за участю фахівців МОМ.

Зазначаємо, що це треті подібні навчання, організовані для освітян Вінниці. Учасники попередніх двох хвиль, які відбулися в березні та жовтні минулого року, вже провели каскадні тренінги для близько 650 педагогів закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

«Вкотре переконуємося, що підтримка ментального здоров’я учасників освітнього процесу є одним із пріоритетних нампрямів у нашій роботі. Вже не вперше Команда психічного здоров’я та психосоціальної підтримки Міжнародної організації з міграції проводить дводенний тренінг із психології, який містить два компоненти: управління стресом та пошук ресурсів. Тож, підтримуючи один одного, разом рухаємось до Перемоги», – зазначила директор департаменту освіти Оксана Яценко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin