Вінницька область на другому місці за кількістю ПЛР-тестувань в Україні

Станом на 28 квітня на Вінниччині здійснено 7 870 лабораторних досліджень методом ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) на COVID-19. 

Про це повідомляє “Вежа” з посиланням на дані Центра громадського здоров’я України.

Наразі діагностування на COVID-19 здійснюють щонайменше 46 лабораторій, включно з приватними. В Україні станом на 28 квітня усього досліджено 98 719 зразків методом ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції).

Зокрема на Вінниччині здійснено 7 870 лабораторних досліджень. Таким чином перша п’ятірка за кількістю лабораторних досліджень виглядає так: місто Київ – 11 343, Вінницька область – 7 870, Черкаська область – 5 780, Чернівецька – 5 828, Дніпропетровська – 5 063.

Зазначено, що першу тест-систему для тестування на COVID-19 вірусологічна референс лабораторія ЦГЗ отримала 24 лютого 2020 року. Цю тест-систему на 30 наборів реакцій Центр закупив у німецького виробника.

Також сьогодні вранці очільник Вінницької обласної державної адміністрації Владислав Скальський оприлюднив деяку порівняльну інформацію від оперативного штабу області.

Зокрема голова ОДА навів дані щодо кількості ПЛР-досліджень на один мільйон населення на Вінниччині, в Україні та деяких інших країнах світу. Інформацію подано станом на  27 квітня.

– Спочатку, завдяки безпрецедентній кількості досліджень, ми були на 5 місці в країні по кількості інфікованих COVID-19 (на 1 мільйон населення). Зараз вже десяті… Далі буде! – пише Скальський.

Також Владислав Скальський наголошує, що “фокус на тестуванні” було зроблено ще на самому початку.

– Ми з самого початку зробили фокус на тестуванні. Усі підозри, усі контактні особи по підтверджених випадках, усі пневмонії. Зараз почали регулярно тестувати медпрацівників. Далі буде! Третій ампліфікатор від Фонду Громади «Подільська Громада» на підході! Дякую усім благодійникам спецфонду «СтопВірус»! – написав очільник ОДА

Також Скальський зазначив, що “наш графік поступово «сповільнюється»”:

– Ми порівнюємо себе з графіком України в цілому, Києвом та Чернівецькою областю. Це сповільнення стало можливим в тому числі завдячуючи свідомому виконанню карантинних обмежень.

Зазначимо також, що у Центрі громадського здоров’я нагадують, що відповідно до наказів Міністерства охорони здоров’я України, тестуванню підлягають:

– люди, яким встановлено підозру на COVID-19;
– люди, що контактували із пацієнтом з підтвердженим COVID-19;
– пацієнти із пневмонією;
– медпрацівники (кожних 5 днів);
– пацієнти, що одужали (для зняття діагнозу).

“Нагадуємо, лабораторне тестування є єдиним видом діагностики, який підтверджує діагноз COVID-19. Результати швидких тестів не рекомендовано для встановлення діагнозу” – наголошує Центр.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin