У Вінниці побудують реабілітаційно-спортивний комплекс в якому проходитимуть реабілітацію Захисники

Учора, 25 січня, у Вінниця відбувся благодійний захід, присвячений проєкту з будівництва реабілітаційно-спортивного комплексу у нашій громаді. Потенційним інвесторам була представлена концепція простору, де військові зможуть повністю відновлювати фізичну силу та психологічний стан за допомогою кваліфікованих фахівців, а спортсмени – розвивати свій потенціал та збільшувати свої досягнення. У ході заходу вдалося зібрати понад 400 тисяч гривень.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов під час виступу висловив сподівання на те, що створення сучасного простору для людей, які потребують реабілітації стане реальністю завдяки об’єднанню зусиль, зокрема фінансових, небайдужих вінничан та всіх українців на основі донатів та залученні грантових коштів.

“Реалії війни показали, наскільки важлива якісна та своєчасна реабілітація для військових та цивільних, які постраждали внаслідок російської агресії. Наші оборонці, які лікуються після поранень у шпиталях, потребують відновлення – психологічного та фізичного. Це довготривалий процес, і тому ми вболіваємо за те, щоб всі необхідні послуги вони могли отримати не за кордоном, а вдома, – сказав Сергій Моргунов. – У Вінниці також живе чимало талановитих спортсменів, які повинні мати майданчик для розвитку та примножувати свої досягнення. Крім того, цей проєкт сприятиме розвитку фізичної культури, спорту і популяризації здорового способу життя в громаді”.

За словами Сергія Моргунова, питання, які стостуються землекористування уже відпрацьовані. Він також додав, що майбутній реабілітаційно-спортивний комплекс буде у власності Вінницької міської територіальної громади.

“Важливо, що проєктування та будівництво ми хочемо реалізувати за грантові та донорські кошти, а також плануємо заручитися підтримкою міжнародних організацій. Всі питання, які стосуються землі, інфраструктури та благоустрою бере на себе Вінницька міська рада”, – додав він.

Підтримали ініціативу створити реабілітаційний спортивний комплекс благодійний фонд «МАРІКЕЙТ» та ТОВ «Європейські технології в будівництві». З представниками будівельної компанії у жовтні 2023 року Вінницький міський голова підписав меморандум про взаєморозуміння та партнерство.

Генеральний директор компанії Іван Гресь висловив готовність долучитися до пошуку інвесторів і розповів про досвід роботи з подібними проєктами. Він наголосив на тому, що функціонал реабілітаційно-спортивного комплексу передбачає фізкультурне та спортивне відновлення і, як наслідок – оздоровлення як дітей, так і дорослих.

Презентував концепцію інвестиційного проєкту керівник напрямку відбудови України ТОВ «Європейські технології в будівництві» Вячеслав Нездимовський. Щоб швидше відновитися, розповів він, відвідувачі зможуть отримати послуги кваліфікованих психологів, реабілітологів та спортивних тренерів.

“У реабілітаційно-спортивному комплексі працюватимуть секції футболу,баскетболу, волейболу, художньої гімнастики, тхеквондо, боксу, діятиме також тренажерна зала та басейни”, – додав Вячеслав Нездимовський.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin