Сьогодні Вінниця прощається з двома полеглими захисниками

Знову важка втрата. Вінниця прощається з Героями, які до останнього подиху та з честю виконували священний обов’язок із захисту Батьківщини. Поховають воїнів на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Паламарчук Дмитро Андрійович

Дмитро Паламарчук мобілізувався до лав Збройних Сил України навесні минулого року. Після військового вишколу у Франції воював у званні молодшого сержанта у складі 410-го окремого стрілецького батальйону, був командиром відділення. Разом із побратимами виконував бойові завдання на Харківському напрямку. Життя воїна обірвалося 29 грудня внаслідок мінометного обстрілу позицій поблизу села Лиман Перший. Йому назавжди залишилося 46 років…

Народився Дмитро Паламарчук у Вінниці 2 квітня 1977 року. Навчався у школі №29, а потому здобув професію електрика у ЦПТО №1, а згодом середню юридичну освіту у Вінницькому м’ясо-молочному технікумі. Проте за фахом не працював, натомість усе своє життя присвятив автомобілям.

«Дмитро обрав собі роботу до душі Він любив автомобілі, завжди був за кермом. До війни працював водієм на різних підприємствах міста, – розповідає дружина полеглого Героя Мирослава. – Чоловік ніколи та нікому не відмовляв у допомозі. Підтримував усіх у біді та радів за найменші успіхи. А найбільше пишався двома нашими синами. Саме заради них, коли розпочалась війна, не ховався за спинами, а за першим покликом вирушив боронити країну від ворога».

Церемонія прощання із Дмитром Паламарчуком розпочнеться о 10:30 біля його будинку за адресою: вул. С. Зулінського, 34-А.

Поминальну панахиду за воїном відслужать о 12:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Поховають Героя о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Стрипа Сергій Вікторович

Сергій Стрипа розпочав свій бойовий шлях у 2018 році. У зоні ведення Операції Об’єднаних сил його й застала звістка про повномасштабне російське вторгнення. Відтак Сергій був серед тих, хто першими стали на захист України та стримували навалу ворога у найважчий період війни. Боронив незалежність та суверенітет країни у лавах 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу. Як штаб-сержант опікувався підготовкою особового складу до виконання бойових завдань, перебував на найгарячіших ділянках фронту. Останній бій прийняв на Бахмутському напрямку 27 січня. Серце воїна припинило битися у 42 роки.

Народився, зростав та навчався Сергій Стрипа у Немирові. Вищу освіту здобув у Київському юридичному університеті. Після чого обрав для себе небезпечну, але дуже необхідну професію рятувальника. Працював в одній зі столичних пожежних частин, а згодом перевівся до вінницької. У місті над Бугом створив сім’ю, плекав із дружиною двійко дітей – доньку та сина.

«Сергій жив Україною, був справжнім патріотом. Своєю місією обрав порятунок людей. Віддавався цьому до останку, попри ризик та попри небезпеку. Понад усе думав за інших, – каже дружина загиблого воїна Вікторія. – Мужність та відповідальність були у нього в крові. Від народження та до трагічного завершення життя він залишався вірним собі, своїм принципам та гідно виконував обов’язок із захисту Батьківщини…»

За доблесне виконання військового обов’язку Сергій Стрипа був удостоєний, зокрема медалі Головного управління розвідки та медалі «10 років сумлінної служби» Міністерства оборони України.

Попрощатися із Захисником та схилити голови у поминальній панахиді вінничани зможуть о 12:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Чин поховання воїна відбудеться о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Героям!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin