Вінницька міськрада уклала Меморандум співпраці з благодійним фондом «Слов’янське серце»

Сьогодні, 9 лютого, Вінницька міська рада та благодійний фонд «Слов’янське серце» уклали Меморандум про співпрацю. Представники муніципалітету та благодійного фонду домовились про спільну діяльність у сферах протидії насильству, допомогти дітям та підтримки сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

«Разом, об’єднавши зусилля – можемо робити добрі справи для громади та наших людей, – говорить заступниця міського голови Галина Якубович. – Позаяк благодійний фонд не лише організовує різні активності для дітей та підлітків, а також здійснює соціальний супровід сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах – важливо налагодити добру комунікацію між соціальними службами міста та представниками “Слов’янського серця”. Разом ми зможемо надати більш обширну підтримку та допомогти сім’ям вирішити їхні проблемні питання».

На підписанні меморандуму Вінницьку міську раду представляли заступниця міського голови Галина Якубович, директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова, директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська та начальниця відділу правового, соціального забезпечення та експертиз департаменту правової політики та якості Ольга Дзигун. Від благодійного фонду «Слов’янське серце» були супервайзерка «Простору, дружнього до дітей» Яна Любімцева та супервайзерка центру соціального супроводу Діна Заруцька.

Основними напрямами співробітництва є:

  • побудова системи ефективного реагування на факти домашнього насильства та насильства за ознакою статі, запобігання таким випадкам;
  • надання допомоги дітям, позбавленим батьківського піклування
  • надання допомоги малозабезпеченим особам
  • сприяння доступові всіх верств населення, особливо дітям-сиротам та дітям з малозабезпечених сімей, до культурних цінностей та художньої творчості;
  • проведення спільних освітніх та навчальних заходів

Благодійний фонд «Слов’янське серце» реалізує у Вінниці проєкт, який має два напрями. Один з них – громадський центр «Простір, дружній до дітей», який знаходиться за адресою вул. Григоренка, 69, номер телефону 068 719 26 07. Усі послуги є безкоштовними. Слідкувати за анонсами подій можна на їхній сторінці – https://t.me/Vinnutsa_prostir_druzhniy_dit. Простір оснащений усім необхідним, технікою, мультимедійними засобами, розвивальними іграми. Там діють театральна студія «Імпровізація», клуб англійської мови для дошкільнят, розвивальні ігри для дітей від 0 до 18 років, дитяча майстерня з образотворчого мистецтва, настільні ігри та багато іншого.

Другий напрям роботи благодійного фонду «Слов’янське серце» – центр соціального супроводу. Його завдання – допомога людям, які опинилися в складних життєвих обставинах, де незадоволені базові потреби дитини або дитиною стала свідком/постраждалою від домашнього насильства. Сім’ї такої дитини беруть на соціальний супровід та допомагають їй.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin