На Вінниччині вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Сьогодні, 20 лютого, у Вінниці вшанували пам’ять загиблих під час Революції Гідності та поклали квіти до пам’ятника «Дерево Свободи». У покладанні взяли участь представники муніципалітету, обласної ради, військової адміністрації, а також військові та представники громадськості.

Покладанню передувала хвилина мовчання, під час якої вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, а також полеглих під час російсько-української війни.

«Пам’ятаємо подвиг кожного та кожної. Вічна слава Героям Небесної Сотні…», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Покласти квіти та вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні прийшла Зоя Кузьменко – мати загиблого на Майдані Максима Шимка.

«Протягом усієї нашої історії українці відстоювали своє право на свободу та незалежність. Зараз почався, напевно, вирішальний етап нашої боротьби. Ми маємо перемогти, бо в нас є сила, є дух і козацький запал, який не згасає. Наш Максим казав: нам не можна тікати, потрібно стояти до кінця. І хочу сказати, що ми тримаємось. Бо ми сильні і ми українці», – говорить Зоя Кузьменко.

Довідково

З 18 по 20 лютого 2014 року відбулися масові розстріли протестувальників під час Революції гідності. 20 лютого загинуло найбільше учасників протестів – 48. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими майданівцями та п’ятьма активістами, які загинули навесні 2014 року з початком російської агресії на Сході України за демократичні цінності та територіальну цілісність нашої держави, назвали Героями Небесної Сотні.

Героями Небесної Сотні є троє жителів Вінниччини. Це Герої України: Максим Шимко, Леонід Полянський та Валерій Брезденюк.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin