Військові, які захищають небо над Вінниччиною, отримали чергову партію допомоги

Військові отримали чергову партію допомоги для захисту неба над Вінниччиною. Тепловізори, прожектори та зарядні станції Bandera Power українським захисникам передали міський голова Сергій Моргунов та голова обласної ради Вячеслав Соколовий.

«Засоби, які дотичні до роботи мобільних вогневих груп – вони всі полегшують роботу по збиттю ворожих дронів. І тепловізори, і прожектори, і зарядні станції – це все багатогранна робота одного структурного підрозділу. І чим більше у нас таких засобів, тим кращий результат по збиттю», – розповідає військовий із позивним «Шаман».

Лише за останній час їхній підрозділ збив два ворожі безпілотники у небі над Вінниччиною. Якби цього зробити не вдалося – наслідки могли б бути жахливими, додає «Шаман»: «Ворог постійно змінює тактику застосування безпілотників. Ми маємо бути готовими до різних ситуацій і завжди залишатися на сторожі “українського неба”».

«На сьогодні ми допомагаємо близько 30 різним військовим структурам. Маємо чимало запитів від військових, усі їх опрацьовуємо і намагаємося закрити якомога швидше, – говорить міський голова Сергій Моргунов. – Сьогодні передали 18 тепловізорів, 12 прожекторів та 34 зарядні станції Bandera Power для “ловців шахедів”. Уже маємо запити, наприклад, від нашої 120-ки (120-та окрема бригада територіальної оборони ЗСУ у Вінницькій області, – ред) та інших бригад. Опрацьовуємо ці запити, і як тільки отримуємо обладнання – одразу передаємо хлопцям та дівчатам. Розуміємо, що ситуація на фронті дуже нелегка, тому маємо максимально оперативно все це робити».

Вінницька міська та обласна ради, в координації з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом, який очолює Володимир Гройсман – залишаються на постійному зв’язку з різними військовими частинами, аби оперативно реагувати на їхні запити.

Підтримка українських військових частин – пріоритетний напрям роботи, говорить голова обласної ради Вячеслав Соколовий.

«Якщо говорити про звернення від військових частин, то вони надходять постійно і до Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, і до міської ради, і до обласної ради. Торік спільним рішення, яке ухвалювалося на засіданні Гуманітарного штабу, ми визначили першим пріоритетом роботи – безпеку та оборону. Рухаємо цим напрямом, постійно співпрацюючи з нашими Захисниками та Захисницями, оперативно закриваючи їхні потреби», – зауважує Вячеслав Соколовий.

Нагадаємо, згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил Оборони України.

Загалом у 2024 році на пріоритет «Безпека та оборона» у бюджеті Вінницької міської територіально громади передбачили майже 1 млрд грн, а це третина коштів, які не входять до захищених статтей.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin