Вінниця МТГ отримала два автобуси для приєднаних територій, придбаних завдяки співфінансуванню міськради та державної субвенції

Незабаром у Писарівці та Малих Крушлинцях – населених пунктах, які приєдналися до Вінниці, будуть курсувати сучасні та комфортні шкільні автобуси. Шкільний транспорт сьогодні, 22 лютого, Вінницька громада отримала завдяки 50% співфінансуванню з міського бюджету до коштів освітньої державної субвенції на придбання автобусів.

Як розповіла заступниця міського голови Галина Якубович, важливо, що ці автобуси, є повністю інклюзивними: вони низькопідлогові та пристосовані під потреби людей з інвалідністю.

«Тобто діткам для зручності і, звичайно, для того, щоб батьки розуміли, що їхні діти будуть безпечно доставлені до школи», – сказала Галина Якубович.

Уже невдовзі ці автобуси пройдуть реєстрацію, а у штат освітнього закладу буде додано посаду водія. Опісля цього шкільний транспорт зможе вийти на маршрути.

Як додала директорка департаменту освіти Оксана Яценко, потреба у підвезенні дітей до освітніх закладів на приєднаних територіях справді є. Тому нові автобуси полегшать та суттєво прискорять цей процес.

«Нові автобуси допоможуть покращити транспортне сполучення, забезпечивши школярів зручним та доступним способом пересування», – підсумувала директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin