У Вінниці розширили перелік осіб, які можуть отримати соціальні послуги в Терцентрі

23 лютого на черговому засіданні сесії Вінницької міськради прийняли рішення про розширення переліку осіб, які можуть отримувати соціальні послуги у Вінницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування. До цього списку були включені члени сімей загиблих Захисників і Захисниць, які перебувають у похилому віці, а також особи з інвалідністю.

«Це рішення відповідає пріоритету Вінницької міської ради «Турбота». Ми розширюємо перелік муніципальних послуг за рахунок міського бюджету для родин полеглих та безвісти зниклих Захисників і Захисниць України. Відтепер містяни похилого віку та люди з інвалідністю, які є членами родин загиблих чи безвісти зниклих оборонців, зможуть отримати послугу “Догляд вдома” від фахівців нашого Терцентру. Важливо, щоб сім’ї оборонців, які поклали своє життя за свободу і територіальну цілісність України відчували, що громада про них дбає», – зазначає міський голова Сергій Моргунов.

Відтепер містяни похилого віку та люди з інвалідністю, які є членами родин загиблих чи безвісти зниклих захисників, можуть звернутися по допомогу до соціальних робітників.

Міська рада регулярно розширює перелік муніципальних пільг, якими можуть скористатися члени сімей полеглих Оборонців. Наприклад, минулого року запровадили виплати для діток полеглих воїнів на оздоровлення, кошти сім’ям полеглих Захисників, де діти йдуть до 1-го класу, кошти дітям до Дня Святого Миколая.

«Обов’язок департаменту соцполітики міської ради дбати про родини Захисників і Захисників. Такі сім’ї перебувають у нас на супроводі та отримують державні і муніципальні пільги. Це важливий напрям нашої роботи», – зазначає директорка департаменту соцполітики ВМР Валентина Войткова.

Для надання соціальних послуг у Терцентрі до відповідної заяви додатково потрібно мати посвідчення члена сім’ї військовослужбовця, який загинув (помер) чи пропав безвісти під час проходження військової служби.

Всі соціальні послуги членам сімей загиблих (померлих), безвісти зниклих за особливих обставин Захисників і Захисниць України, незалежно від доходу отримувача соціальних послуг надаються за рахунок бюджетних коштів.

Загалом на пріоритет «Турбота» цьогоріч у бюджеті громади передбачено понад 800 мільйонів гривень, а це – 27 % коштів, які не входять до захищених статтей.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin