Безпека та оборона: у Вінниці чотири комунальні вживані автівки переобладнають в багі для військових

23 лютого, під час засідання 42-ї сесії міськради депутати підтримали рішення передати чотири комунальні вживані автівки на потреби Сил безпеки та оборони України. Волонтери спільно з координаторами Гумштабу переобладнають цей транспорт на багі для військових.

Машини сьогодні вкрай потрібні військовим і у великій кількості. Адже вони стали витратним матеріалом. І ми маємо постійні запити від оборонців на їх постачання, говорить міський голова Сергій Моргунов.

«Переобладнання старих авто в БАГІ – один з варіантів посилення мобільності військових. Багі швидкі та маневрові. Вони пристосовані для їзди по бездоріжжю. Вони не потребують багато палива, мають низьку собівартість, а також є простим в обслуговуванні та ремонті», – зауважив Сергій Моргунов.

Переобладнання старих авто в БАГІ та передача їх військовим – це новий проєкт в рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

«Ми плануємо масштабувати його та відправити на передову десятки багі», – підсумував Сергій Моргунов.

Нагадаємо, згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил Оборони України.

Загалом у 2024 році на пріоритет «Безпека та оборона» у бюджеті Вінницької міської територіально громади передбачили майже 1 млрд грн, а це третина коштів, які не входять до захищених статтей.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin