Кого на Вінниччині Росія хоче залучити до операції “Майдан-3” – ГУР

У Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомили, що мають списки осіб, яких Росія може залучити до поширення своїх наративів і впливу на суспільно-політичну ситуацію в Україні. Ексклюзивно для NaПарижі повідомили, що серед них є і відомі у минулому політичні діячи з Вінниччини.

Нагадаємо, 16 листопада президент Володимир Зеленський заявив, що Москва прагне посіяти розкол в українському суспільстві, створити «хаос» всередині країни. Нібито за даними розвідки, план дестабілізації у Росії називають «Майдан 3». А 21 листопада очільник держави сказав, що цей план створюється, щоб усунути його з посади до кінця 2023-го.

Зі свого боку керівник ГУР Кирило Буданов заявив, що головною метою російської операції «Майдан-3» є посіяти думки про нелегітимність української влади всередині суспільства.

Тему українці активно обговорюють, навіть висувають певні припущення.

«Я зараз не можу називати конкретні прізвища. Є списки людей, по яких ворог працює, і є завдання залучати їх для поширення своєї риторики і впливу на суспільно-політичну ситуацію в країні. Це десятки людей, якщо ми говоримо про впливові категорії», – зазначив сьогодні представник ГУР Андрій Юсов в ефірі Радіо Свобода.

Він пояснив, що з людьми не завжди працюють «напряму».

«Це може бути вихід на посередників через нейтральні теми. Головне, вкраплення тих наративів, які потрібні ворогу. Ця робота, спроби її, відбуваються як в Україні, так і за кордоном», – пояснив він.

За його словами, ворог також масово викуповує telegram-канали для досягнення цілей з просування російських наративів та розхитування ситуації в Україні. Крім того, створюються ботоферми, які посилюють російську риторику у соцмережах.

«Зараз буквально в живому часі продовжується активна «закупівля» різноманітних інструментів – починаючи від telegram-каналів, сторінок в різноманітних соцмережах, і до виходів на лідерів суспільної думки. Кожного разу, коли ми будемо чути такі наративи, які розхитують зсередини нашу країну, які делегітимізують ухвалення державних рішень – відповідно ми будемо розуміти, на кого ці наративи працюють», – зауважив А.Юсов.

Представник ГУР повідомив, що у вище зазначених списках є і вінничани.

«Це політичні діячі з минулого. Я не кажу, що всі вони «відгукнуться». Але «там» про них не забули, і можуть залучати. З поля уваги вони не зникали. Прізвищ не називатиму», – додав Андрій Юсов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin