Вінницька громада надала підтримку ще шести військовим частинам, забезпечивши їх прожекторами та зарядними станціями

Сьогодні, 1 березня, Вінницький міський голова Сергій Моргунов передав прикордонникам, бійцям Національної гвардії та Повітряним Силам прожектори та зарядні станції Bandera Power. Таке обладнання допомагає їхнім мобільним вогневим групам краще бачити та цілити у ворожі дрони.

55 зарядних станцій Bandera Power та 32 прожектори допомагатимуть нашим військовим, які працюють у мобільних вогневих групах, ефективніше виявляти ворожі дрони, які рухаються у небі над Вінниччиною.

«Це обладнання є необхідним для роботи мобільних вогневих груп, і за сприятливих погодних умов достатньо якісно виконує свої функції – допомагає виявити ціль, що рухається в небі, – пояснює військовий роль прожекторів у роботі “ловців шахедів”. – Що стосується Bandera Power, то ними ми замінюємо старі генератори, які є дуже шумними. Це заважає нам чітко розуміти напрямок польоту ворожої цілі. Тут Bandera Power виконує свою функцію досить якісно, він нього немає жодних сторонніх звуків».

Під час передачі обладнання Вінницький міський голова Сергій Моргунов подякував військовим за захист неба. А також наголосив, що це не перша, і, звісно ж, не остання допомога для військових частин від нашої громади.

«Усе обладнання, яке ми отримуємо після закінчення тендерних закупівель – ми, згідно з запитами, одразу передаємо військовим. Зараз у нас прийшла велика партія зарядних станцій та прожекторів для мобільних вогневих груп. І ми, звісно ж, одразу роздаємо це обладнання, – говорить Сергій Моргунов. – Крім того, ми вже неодноразово передавали тепловізори, і знову провели відповідний тендер на закупівлю такого обладнання. Уже найближчим часом очікуємо на різного типу дрони. Вони вже будуть йти більше тим підрозділам, які сьогодні перебувають в зоні активних бойових дій».

За словами Сергія Моргунова, нині Вінницька громада підтримує близько 30 військових формувань: «Разом із Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом, який очолює Володимир Гройсман, а також волонтерами та всією громадою ми об’єднуємо зусилля, аби допомагати нашим військовим. Треба залишатися згуртованою командою і працювати на єдиний результат – наближення Перемоги України».

Нагадаємо, згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил Оборони України.

Загалом у 2024 році на пріоритет «Безпека та оборона» у бюджеті Вінницької міської територіально громади передбачили майже 1 млрд грн. Це третина коштів, які не входять до захищених статтей.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin