Вінниця уклала додаткову угоду з Укрексімбанком: про що йдеться

Вінницька міська рада продовжує підвищувати спроможність бізнесу, в тому числі, в питаннях доступу до фінансів, необхідних для розвитку підприємств, стимуляції зайнятості та впровадження заходів з енергоефективності , передбачених Зеленим курсом Вінниці. Ще більші можливості в цьому напрямі відкриває додаткова угода з АТ «Укрексімбанк», яка діятиме у сфері застосування Порядку часткової компенсації відсотків за залученими кредитами суб’єктам малого та середнього підприємництва. Згідно з угодою суму строкового кредиту у цьому банку збільшено з 1-го до 5-ти млн грн.

Як зазначив заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний, підписання угоди – це ще один крок для розширення роботи із кредитування малого та середнього бізнесу.

«Власне, ви бачите наскільки сьогодні малий і середній бізнес допомагає і економіці, і Збройним Силам України. Ми хочемо, щоб в кінцевому результаті наші субʼєкти господарювання мали обігові кошти для того, щоб розширювати свої виробничі потужності, і як результат – створювати нові робочі місця, – каже Андрій Очеретний. – «Укрексімбанк» – наш партнер дуже давній, з яким ми працюємо в цьому напрямі. Генеральний договір про співпрацю ми підписали ще в 2021 році. Новою угодою з цим банком ми збільшуємо суму такого кредиту у національній валюті з одного до п’яти млн».

Заступник міського голови також повідомив, що на виконання Порядку часткової компенсації відсотків за залученими кредитами суб’єктам малого та середнього підприємництва у цьому році в бюджеті громади передбачено 4 млн грн, але якщо буде великий попит – Вінницька міська рада виходитиме з пропозицією до депутатського корпусу щодо збільшення цієї суми.

«Сьогоднішнє підписання додаткової угоди – це гарна подія, яка дасть малому та середньому бізнесу Вінницької міської ТГ можливість отримати дешеві кредити в державному «Укрексімбанку», враховуючи підтримку з міського бюджету. Йде мова про більшу кількість підприємств. Для цього потрібно просто звернутися до нашої філії в м. Вінниця, отримати консультацію, отримати кредит на розвиток підприємництва або енергоефективні заходи, сплатити податки і отримати 50% від суми сплачених податків до бюджету громади у звітному періоді», – зазначив керуючий філії АТ «Укрексімбанк» у місті Вінниці Денис Махаринець.

Нагадаємо, відповідний порядок часткової компенсації за кредитами діє у Вінницькій громаді вже 7-й рік поспіль. У цій сфері з Вінницькою міською радою співпрацює 5-ть банків-партнерів, серед яких три провідних державних.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin