Вінницька громада прощається з Андрієм Липовецьким, який загинув, захищаючи Україну, у 2022 році

Андрій Липовецький долучився до Збройних Сил України на початку повномасштабного вторгнення. Воював у званні старшого сержанта у 57-й окремій мотопіхотній бригаді імені кошового отамана Костя Гордієнка. Брав участь у пекельних боях на Донецькому та Херсонському напрямках. Невтішна звістка до рідних надійшла 4 вересня 2022 року. Відтоді Андрій довгий час вважався зниклим безвісти. Підігрівала надію інформація від побратима, який, будучи сам бранцем, нібито зустрічав його у ворожому полоні. Але дива не сталося: трагічну крапку у цій історії поставив тест ДНК. Воїн загинув у тому далекому бою – поблизу села Безіменне на Херсонщині. Йому навічно залишилось 44 роки…

«Андрій до останнього не вірив у можливість повномасштабного вторгнення росії в Україну. 24 лютого – день його народження – став для нього гірким днем безповоротного руйнування ілюзій, коли з очей спала пелена, – розповідає дружина полеглого Героя Тетяна. – Чоловік сприйняв цей напад як ніж у спину, тож і одразу вирішив стати на захист рідної землі. Вважав, що від його внеску у боротьбу з ворогом залежить чи доведеться нашим дітям скуштувати солдатської каші…»

Народився Андрій Липовецький 1978 року у Вінниці. Після 12-ї школи закінчив професійно-технічне училище, а потім – Тернопільський економічний університет. У цивільному житті працював приватним підприємцем, допомагав людям створювати затишок в оселях.Сьогодні, 6 березня, Вінниця прощається з Андрієм Липовецьким, який загинув, захищаючи Україну, у 2022 році

«Він був добрим та веселим. Надзвичайно любив дітей та завжди підтримував маму, допомагав їй в усьому. Тепер ми всі осиротіли, ніхто й ніщо не здатне заповнити ту порожнечу, яка утворилася в наших душах із загибеллю найдорожчої людини…»

Церемонія прощання з Андрієм Липовецьким розпочнеться об 11:00 за адресою: вул. Генерала Григоренка, 67. А об 11:45 рідні, друзі та усі небайдужі зможуть схилити голови під час поминальної панахиди за полеглим Захисником у Вінницьких Хуторах (вул. Я. Мудрого, 69-Б). Поховають воїна о 13:00 на місцевому кладовищі.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin