Кохання чи хімія: вінницька молодь послухала лекцію, де дізналась, що керує нашими почуттями

Учора, 7 березня, у Вінниці молодь міста взяла участь у заході, під час якого вони дізнались деталі хімічних процесів у мозку, що пов’язані з почуттями кохання та прихильності.

За словами начальниці відділу молодіжної політики ВМР Юлії Мончак, захід мав на меті проаналізувати біологічні аспекти романтичних стосунків та з’ясувати, чи свідомо ми закохуємося й за якими критеріями обираємо партнера.

Йшлось про взаємодію нейрохімічних речовин у мозку, які впливають на наші емоції та поведінку. Також про те, що свідомі рішення можуть керувати нами при виборі партнера на основі різних критеріїв, таких як фізична привабливість, спільні цінності та сумісність, нейронні процеси, що лежать в основі, також відіграють важливу роль у формуванні наших романтичних переживань.

Мозок із його складною мережею нейромедіаторів і гормонів непомітно впливає на наші вподобання та бажання, часто спрямовуючи нас до одних людей, а не до інших.

«Завдяки цьому заходу, я змогла глибше зрозуміти взаємопов’язану природу біології та психології в питаннях кохання та прихильності. Отож, вдячна відділу молодіжної політики ВМР за організацію цікавих та актуальних подій для нас», – прокоментувала учасниця Анна.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin