Перевірка водних об’єктів та прибережних захисних смуг стартувала у Вінницькій громаді

У Вінниці діє Програма охорони навколишнього природного середовища Вінницької міської територіальної громади на 2021-2025 роки. В її рамках триватиме традиційна перевірка водних об’єктів та їх прибережних захисних смуг на території всієї громади.

До складу робочої групи, яка перевірятиме річки, струмки та ставки входять працівники Вінницької міської ради, комунальних підприємств, представники старостинських округів та профільних служб.

Начальник КП «Муніципальна варта» Віталій Чигур розповідає, що під час обстежень перевіряють об’єкти загального користування, а також вигрібні ями на території приватних домоволодінь, адже у попередніх роках фіксували випадки неналежного облаштування вигребів та, відповідно, засмічення річок і струмків.

«Такі перевірки у нашій громаді тривають вже кілька років поспіль. Наше завдання – зробити все можливе, щоб водні об’єкти не засмічувалися і природнє середовище залишалося екологічно чистим. Це важливо для здоров’я людей, які проживають у громаді. Інформацію про злісних правопорушників передаємо у правоохоронні органи», – повідомив Віталій Чигур.

Моніторять стан водойм не лише у Вінниці, а й на приєднаних територіях.

Віталій Чигур також нагадав, що містянам, які скидають стічні води у водойми та неналежно облаштовують вигрібні ями, загрожує штраф за порушення Правил благоустрою. Його розмір сягає від 340 до 1 360 грн для громадян та від 850 до 1 700 грн для суб”єктів підприємницької діяльності.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin