У Вінниці відбулась перша зустріч учасників курсу «Must have» в межах Всеукраїнської школи з громадянської освіти Малої академії наук України

13 березня у Вінниці в хабі «Місто змістів» розпочались чотиримісячні курси для 30 учнів 8–10 класів шкіл Вінницької міської територіальної громади. Учасники зустрічі під час семи офлайн-зустрічей здобудуть знання з основ громадянської освіти, можливостей для молоді, лідерства, проєктного менеджменту, фандрейзингу, ефективних комунікацій, адміністрування проєктів та тайм-менеджменту.

Мета проєкту – сформувати навички молодого покоління до ефективної роботи в команді, управління та планування, реалізації власних ідей, вивчення важливих навичок, що сприятиме їх професійному та особистісному розвитку в майбутньому.

Курс реалізує НЦ «Мала академія наук України» спільно з департаментом освіти Вінницької міської ради.

«Навчальний курс “Must have” – це не лише можливість отримати нові знання, але й шанс зрости як особистість та лідер. Учасники зможуть здобути універсальні навички, які допоможуть досягти успіху в реалізації їхніх власних ініціатив, проєктів, а також у майбутній професії. За понад 10 років досвіду в громадській діяльності та бізнесі я зібрала базу знань та навиків, з якими готова ділитись з молодим поколінням. Впевнена, що за період навчання сформується потужна спільнота юних лідерів, яка створить та реалізує у майбутньому не один проєкт та обʼєднає навколо себе однодумців», – каже керівниця Навчального курсу «Must have» Тетяна Калугаряну.

Як зауважила директорка департаменту освіти Оксана Яценко, зараз світ змінюється щогодинно. Тому щоб бути успішними, треба мати навички 21 століття: діти мають вміти ухвалювати рішення, спрямовані на діагностику, попередження, профілактику, ліквідацію кризових ситуацій. А також мають бути соціально-відповідальними та мати лідерські якості.

«Шановні учасники, будьте уважними слухачами, тому що вам змінюватися і змінювати місто, країну та світ на краще. Ви молоді, у вас попереду все життя. А зараз у вас набагато більше можливостей, ніж у попередніх поколінь. Такі навички також допоможуть вам бути конкурентно спроможними у різних видах праці», – звернулась до школярів очільниця департаменту освіти Оксана Яценко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin