Вінничан закликають до економного споживання електроенергії За інформацією ВМР

Сьогодні вночі ворог знову атакував нашу країну ракетними ударами по енергетичних об’єктах. Обстріляні були різні об’єкти інфраструктури по всій країні, включаючи Вінницьку область. Енергетики вживають заходи для вирішення цієї ситуації, але кожен громадянин також може допомогти покращити ситуацію.

Отож, щоб зменшити споживання електроенергії, потрібно:

Замінити старі лампи розжарювання на нові енергоощадні LED-лампи

Модернізація освітлення у власній оселі дозволить зменшити споживання електроенергії приблизно у десять разів. Окрім того, LED-лампи мають у 5-8 разів довший термін експлуатації у порівняні із лампами розжарювання.

•Користуватися енергоощадними побутовими приладами та технікою

Загалом існує 10 класів енергоефективності побутових приладів: від найбільш економних (від А до А +++), так і найбільш енергозатратних (G). Клас «А+» є найбільш енергоощадний. Користуючись технікою класу «А» або «А+» можна зменшити споживання електроенергії на 30-50% навіть у порівнянні з приладами класу «В».

Залишати мінімум приладів у режимі «сон»

У режимі «сон» електроприлади продовжують споживати електроенергію. Потрібно взяти за правило вимикати техніку, від’єднуючи від електроживлення. Окрім того, заряджати прилади, що працюють від акумулятора (наприклад, мобільні телефони) потрібно стільки, скільки потрібно для повної зарядки акумулятора. Це не тільки заощадить енергію, але й подовжить термін роботи акумулятора.

• Регулярно обслуговувати електротехніку

До прикладу, чистити електрочайник від накипу, також для ефективної роботи пилососа має велике значення своєчасна заміна або очищення пилозбірника.

У департаменті міського господарства ВМР закликають вінничан дотримуватися цих правил та не створювати додаткового навантаження на енергосистему, особливо в пікові години.

«Завдяки титанічним зусиллям наших енергетиків уже відомо про відновлення електропостачання в окремих населених пунктах області. Вони й надалі робитимуть все залежне від них. Водночас маємо бути свідомі ситуації, що склалась, тож закликаємо вінничан не нехтувати правилами ощадного споживання електроенергії, адже у такий час важливо свідомо та економно використовувати електроенергію. Зі свого боку Вінницька міська рада продовжує робити все, щоб бути готовими до можливих блекаутів та надзвичайних ситуацій», – зазначає директор департаменту міського господарства ВМР Роман Фурман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin