Нардеп та співзасновник ГО «Ми-вінничани» Геннадій Вацак став першим в Україні власником Rolls-Royce Spectre за $600 000

Днями стало відомо, що нардеп, засновник ГО «Ми – вінничани», член депутатської групи “Довіра” та власник однойменної кондитерської фірми Геннадій Вацак став першим в Європі власником Rolls-Royce Spectre за 600 000$. Інформацію про купівлю вінничанином елітного авто оприлюднило видання ТопЖир.

Це далеко не перше розкішне авто Вацака про яке писали у пресі.

Так, навесні 2023 року, нардеп купив Rolls-Royce Cullinan за ціною приблизно $700 тис. У гаражі народного обранця є й інші розкішні авто –  Роллс-Ройс, Астон Мартін, Lamborghini, Bentley, Мерседеси тощо.

Вже тоді активісти ГО «Ми-вінничани» обговорювали питання виключення Геннадія Вацака з організації. Занадто сильна його любов до розкішних авто. Ініціатива зрозуміла, краще б фінансував розумних активістів-ідейників, спільно з коштами олігарха Юрія Косюка, такий крок, безумовно, покращив би результати роботи ГО «Ми – вінничани».

Але….

Rolls-Royce Spectre – це розкішне дводверне купе, яке було представлено британським брендом у 2022 році. Це перший електромобіль Rolls-Royce. Він побудований на тій самій платформі, що й Phantom та Cullinan. Spectre є електричним спадкоємцем купе Wraith і пропонується у двох версіях: Cullinan і Phantom.

У рух цей 5,5-метровий купе масою 3 тонни приводять два електродвигуни сукупною потужністю 585 к.с. Заявлений час прискорення від 0 до 100 км/год – 4,5 секунди. Інформації про тип і ємність тягової батареї немає, але вона важить 700 кг і забезпечує до 515 км без підзарядки.

Запас ходу Rolls-Royce Spectre становить 420 км за стандартом EPA та 517 км за стандартом WLTP. Він має коефіцієнт аеродинамічного опору 0,25, що робить його найбільш аеродинамічним з усіх Rolls-Royce.

Rolls-Royce Spectre був створений з використанням технології “розумного скла”, яке може змінювати прозорість і колір. Це дає змогу пасажирам насолоджуватися видом за вікном, не відволікаючись на яскраве світло або спекотне сонце. Крім того, “розумне скло” може використовуватися для створення різних ефектів освітлення всередині автомобіля.

Кому цікаво – за посиланням колекція автомобілів Вацака. Також в мережі можна побачити відео кортежу нардепа, котрий часто-густо можна побачити на Хмельниччині та Вінниччині, хоча зазвичай Геннадій Вацак їздить сам, без охорони.

Варто зауважити, що на більшості розкішних авто депутата встановлені номерні знаки «0001», втім на електричному Роллсі можна побачити доволі просте поєднання цифр.

Тому…. Авто значно краще ідейників ГО «Ми-вінничани».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin