У ліцеях Вінниці встановлять пам’ятні знаки, щоб вшанувати пам’ять випускників, які віддали своє життя у російсько-українській війні.

Три школи у Вінниці отримали дозвіл на проведення робіт з капітального ремонту елементів благоустрою, що включають встановлення пам’ятних знаків на честь їхніх випускників, які загинули на фронтах російсько-української війни. Це рішення було прийнято сьогодні, 28 березня, на засіданні виконавчого комітету Вінницької міської ради.

Перші такі об”єкти з”являться біля Вінницьких ліцеїв №№13, 29, 32. Згодом місця пам’яті облаштують і біля інших навчальних закладів.

Пам”ятні знаки виготовлятимуться за ескізною ідеєю переможця Всеукраїнського бліц-конкурсу, яку слідом за журі підтримали і вінничани під час онлайн-голосування. Вони будуть типовими для усіх шкіл, а черговість їх встановлення залежатиме від ініціативи самих закладів.

«На жаль, війна триває, продовжуючи збирати криваву данину. Пам”ять про кожного Захисника та Захисницю, їхній подвиг і жертовність – повинна жити. Імена воїнів будуть закарбовані на меморіалі, який через дзеркальну поверхню закликатиме наших дітей зупинитися… Подивитися на себе сьогодні та замислитись над тим, чим можуть прислужитися Україні – завтра», – каже директор департаменту архітектури та містобудування Вінницької міської ради Яків Маховський.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin