Бізнесмени з Вінниччини переймали досвід французів

VIII Форум «Підтримка місцевого бізнесу в період коронавірусу. Муніципалітет Отен, Франція» відбувся 22 травня за участі керівників Літинської, Хмільницької, Оратівської та Райгородської ОТГ Вінниччини.  

Це онлайн-майданчик для дискусії та обміну досвідом,  який  щотижнево організовують фахівці Програми «U-LEAD з Європою» в рамках  циклу «Солідарність мерів: управління муніципалітетом під час пандемії».

На початку Форуму учасників привітали Шарль Матьє – представник Посольства Франції в Україні, Бенедикт Херрманн, представник Представництва ЄС в Україні та Бастіан Файґель, Директор Програми від GIZ, «U-LEAD з Європою».

Цього разу, зустріч була присвячена проблематиці підтримки місцевого бізнесу в часи кризи.

В онлайн-дискусії взяли участь пан Венсан Шове, голова муніципалітету Отен, регіон Бургундія-Франш-Конте (Франція), пан Владімір Прєбіліч, мер муніципалітету Кочев’є (Словенія) та пан Сергій Мазур, міський голова м. Балта (Одеська область, Україна).

Про те, які механізми підтримки малого бізнесу  використали під час пандемії у французському регіоні Бургундія-Франш-Конте  розповів Венсан Шове, голова муніципалітету Отен.

За його словами у м. Отен, що розташоване на схилах гір у сільськогосподарському регіоні, проживає 14 тис. мешканців, муніципальний бюджет складає 13 млн євро. Місто має історію, що веде початок із римських часів  і є природним парком, а тому бізнес тісно пов’язаний із туризмом.

За словами голови муніципалітету Отен, місцевий бюджет, за законодавством Франції, не отримує доходу від податків з прибутків бізнесу, податки акумулюються на регіональному рівні, тож тут використали  всі пільги з оренди, плати за землю та місцевих зборів аби підтримати підприємництво на період пандемії.



Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin