У Вінниці на одне безконфліктне та безпечне перехрестя стало більше

Внаслідок збільшення рівня автомобілізації, розбудови мікрорайону Поділля, проведених реконструкцій на інших перехрестях відбулась суттєва зміна інтенсивності та перерозподіл транспортних потоків на зазначеному перехресті. Через це поточний принцип організації роз’їзду транспортних засобів перестав забезпечувати розвантаження перехрестя, особливо в години пікових навантажень.

Основною метою змін в роботі світлофорного об’єкту було забезпечити безконфліктне виконання маневру лівого повороту при виїзді з мікрорайону Поділля впродовж часу, необхідного для запобігання блокування транспортних засобів, що рухаються прямо з цього напрямку.

«Також зміни були направлені на запобігання та унеможливлення конфліктних ситуацій, які виникали через суттєве зростання інтенсивності пішохідного та транспортного руху на перехресті», – каже директор департаменту транспорту та міської мобільності міської ради Андрій Сорокін.

У підсумку було створено окрему фазу світлофора. Тож наразі час виїзду з вул. Зодчих за один цикл становить 37 секунд (при цьому 10 з них – безконфліктно), до цього було 30 секунд. Також збільшився час дозволеного руху по вул. Родіона Скалецького на 6 секунд та по вул. Князів Коріатовичів на 3 секунди. Змінили послідовність і порядок пішохідних фаз світлофора, що значно убезпечить рух пішоходів.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin