У 2023 році понад 1 300 сімей скористалися послугою єМалятко в Прозорих офісах Вінниці

У вінницьких Прозорих офісах можна отримати послугу єМалятко. Скористатись нею можуть сім’ї, у яких недавно народилася дитина або має народитися, якщо вони ще не мають свідоцтва про народження від ДРАЦСу або ЦНАПу, але народження дитини вже зафіксоване в медичному закладі та підтверджене відповідним медичним висновком.

Послуга єМалятко доступна у вінницьких ЦНАПах з лютого 2020 року. Нині скористатися нею можна в усіх відділеннях Прозорих офісів міста, а також на віддалених робочих місцях у приєднаних територіях.

Торік послугою єМалятко через вінницькі ЦНАПи скористалося понад 1 300 родин, а всього за період дії послуги адміністратори ЦНАПів опрацювали близько 4,1 тис. звернень за цією послугою.

Послуга є комплексною та охоплює низку різних послуг, необхідних батькам новонародженого малюка, які можна отримати за однією заявою.

До базових обов’язкових послуг єМалятко належать:

  • державна реєстрація народження та визначення походження дитини;
  • реєстрація в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (раніше – присвоєння ідентифікаційного коду);
  • внесення інформації про дитину до Єдиного державного демографічного реєстру, цей номер вноситься до свідоцтва про народження;
  • внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів в електронній системі охорони здоров’я. Це пришвидшить процес підписання декларації з педіатром або сімейним лікарем, адже вся інформацію про дитину вже буде в реєстрі

На вибір батькам пропонують також отримати додаткові послуги:

  • призначення допомоги при народженні дитини;
  • надання грошової компенсації вартості «пакунку малюка».

За потреби можна подати документи для призначення допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних родинах, та для видачі посвідчень багатодітної сім’ї.

Дізнатись деталі та записатись на прийом можна, звернувшись до кол-центру Прозорого офісу за номерами: (0432) 65-50-50, (067) 000-266-1, (073) 000-266-1.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin